We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dat je ontzettend goed kunt shoppen in de Hekelstraat is vast geen nieuws voor je. Sinds december is er echter een extra reden waarom je deze week gewoon weer eens even door deze straat moet lopen. Blinc Boutique zou namelijk zomaar eens je nieuwe lievelingswinkel kunnen gaan worden. 

Nieuwsgierig? Ik sprak eigenaresse Stephanie en zij vertelde mij het verhaal achter haar nieuwe winkel.

Blinc Boutique - Interieur

Interieur in hippe pasteltinten

Wat een fantastische mooie winkel, wat heeft je doen besluiten om hier in de Hekelstraat een nieuwe winkel te starten?

Ik ben eigenlijk ooit begonnen als salon voor wimper extensions en in de loop van de tijd ben ik accessoires er bij gaan verkopen. Dat sloeg eigenlijk zo goed aan dat het een rekje met kleding werd. Uiteindelijk ben ik in Melange 7 in Heiloo terecht gekomen. Ik zit daar vanaf het begin en heb daar een shop in shop. Dat sloeg heel goed aan en ik zit daar ook nog steeds, maar een eigen winkel was wel altijd nog een droom.

De Hekelstraat kwam heel toevallig op mijn pad en die kans kon ik niet laten liggen. Het is een monumentaal pandje en ik was echt op slag verliefd. Het is precies wat ik zocht: niet te groot, gezellig en in een super leuke straat. Het voelde gewoon meteen goed.

Blinc Boutique - Kleding

Kleding…


Blinc Boutique - Armband

…en meer

Hoe zijn de eerste weken voor je geweest?

Ik ben op één december open gegaan en eigenlijk heb ik gelijk de eerste maand heel goed gedraaid. De mensen die hier komen zijn heel enthousiast en vinden de winkel heel erg leuk. Met name de uitstraling en de collectie vallen goed in de smaak. Daarnaast vinden de mensen het heel prettig dat het zo betaalbaar is.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal de meeste inspiratie uit de bladen maar voornamelijk van Instagram. Ik volg heel veel bloggers en ik ben zelf ook actief op social media. Zo kunnen de mensen die me volgen leuke setjes zien die in de winkel hangen of nieuwe collectie zien wanneer deze binnen is gekomen. Als ik inkoop dan kijk ik voor een deel wat ik leuk vind maar het is niet perse zo dat ik alleen maar hippe dingen koop. Ik probeer een goede balans te vinden tussen draagbaar en trend, zodat ik een grotere doelgroep bereik.

Op welke doelgroep richt je je dan voornamelijk?

Ik denk dat de echt jonge meiden hier niet zo snel binnen lopen maar ik heb dames tussen de twintig en de zestig jaar die hier goed kunnen slagen. Dat bedoel ik dus met trend en draagbaar. Er hangen hele hippe dingen tussen maar ook hele mooie basics. Duitse dames die hier binnen komen vinden bijvoorbeeld de lange vesten heel mooi maar ik heb ook hele leuke flared jeans hangen die het heel goed doet bij de jongere meiden. Moeders en dochters, iedereen kan hier terecht. Je kunt echt alle kanten op.

Wisselt je collectie vaak?

Iedere week ga ik op inkoop. Dat maakt het erg leuk want het zorgt ervoor dat ik iedere week wel nieuwe spullen heb. Ik koop kleine hoeveelheden per item in. Het is dus niet zo dat je gelijk de halve stad in dezelfde kleding ziet. Op is op.

In binnen- en buitenland zoek ik voor mijn klanten de leukste musthaves. Je kunt terecht in de boutique voor een enkel item, maar ook voor een complete look. En het is allemaal enorm betaalbaar. Ik heb voor de komende periode veel kleuren in de collectie, iets wat we veel gaan zien aankomend seizoen.

Je hebt zoals je al aangaf in december een goede maand gedraaid, wat verwacht en hoop je van aankomend jaar?

Hoewel december goed was, merk je dat januari wel weer iets rustiger is, maar dat is algemeen bekend in de kledingbranche. De Hekelstraat wordt veel bezocht door toeristen en dagjesmensen.

Ik zou het ook echt leuk vinden als ik de meiden en dames uit Alkmaar vaker binnen krijg. De Hekelstraat is bekend maar wordt ook vaak vergeten onder de locals. De Oude Stad is zo leuk. Het wordt ook wel de nieuwe Jordaan van Alkmaar genoemd. En zo voelt het ook echt.

Blinc Boutique - Accessoires

Superleuke accessoires

Heb je zelf favoriete hotspots in Alkmaar?

Ik bestel heel vaak mijn broodjes bij Bloem hier in de straat. Broodje avocado is echt mijn favoriet. Ik vind het altijd heel erg gezellig zitten bij 1480. Qua kleding heb ik niet echt een vast adres maar ik vind dat St Tropez een hele leuke collectie heeft en schoenen koop ik het liefst bij 786 Fridge. Mijn haar laat ik altijd doen bij Jani.

Dames, het lijkt me duidelijk. Bij Blinc moet je minimaal één keer naar binnen zijn gelopen want daarna neem je deze leuke boutique gewoon automatisch mee in je rondje stad. Niet alleen vanwege de gezelligheid en de heerlijke koffie maar ook omdat je, net als ik, met een gevulde tas geweldige kleding naar buiten loopt!


Meer over Blinc

Blinc Boutique - Stephanie

Blinc Boutique

Hekelstraat 15
1811 BL Alkmaar

  • Zo-ma: gesloten
  • Di-za: open


Contact met Blinc

blincboutique.nl
BlincBoutique
BlincBoutique
06 81 19 04 18


Auteur

Deze review is geschreven door stijlredacteur Janine:


Meer shoptips

Fashion redacteur Janine gaat voor jou regelmatig op zoek naar leuke shop tips. Heb je deze winkels al gecheckt?

DUZ (fashion)

DUZ
Augustus 2016 startte DUZ Woman een prachtige modewinkel in Alkmaar. En dat is heel erg goed nieuws voor alle shop-a-holics in Alkmaar en omstreken.

Versierd (sieraden)

Versierd Alkmaar
Versierd is een Alkmaarse sieradenboetiek van Gabriëlle Koomen met de hipste sieraden, horloges en accessoires, voor dames én heren.

Shoptips Alkmaar

December shopping in Alkmaar
We verzamelden de leukste Alkmaarse shoptips voor de afgelopen cadeaumaand, maar ook na december zijn ze nog relevant. Ken jij al deze shops al?

 


Kaart wordt geladen...