We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Mocht je heel toevallig denken dat Alkmaar inmiddels wel was voorzien van leuke damesboetieks dan ben je vast nog niet in de Achterstraat geweest de afgelopen twee maanden. Begin augustus heeft DUZ zich op nummer 43 gevestigd en dat is heel erg goed nieuws voor alle shop-a-holics in Alkmaar en omstreken.

DUZ verkoopt een tijdloze en stijlvolle collectie die jij as we speak in je kast wilt hebben. Like? Love! Wij spraken eigenaresse Dagmar en vroegen haar naar de opvallende naam, de prachtige collectie én Henk de hond.

Je bent nu bijna twee maanden open, hoe zijn de reacties tot nu toe?

Het gaat nog heel erg wisselend. Soms zijn er dagen dat ik het heel druk heb en soms zijn er dagen dat het stil is. Ik ben open gegaan midden in de vakantieperiode en we hebben natuurlijk hele warme dagen achter de rug. Ik heb me er een beetje overheen gezet, buiten het feit dat die wisselingen kenmerkend zijn voor de detailhandel, moeten mensen ook gewoon nog de weg naar een nieuwe winkel zien te vinden. Ik ben zelf ook absoluut niet ontevreden, de reacties zijn zo ontzettend positief dat ik er veel vertrouwen in heb. Mensen vinden de winkel prachtig en de kleding heel erg mooi en draagbaar.

noukka_signe_uit072_duz-5

Wat een mooie zaak!

noukka_signe_uit072_duz-8

Koffie, ook niet verkeerd!

Wat deed je besluiten een nieuwe winkel in Alkmaar te starten?

Ik heb heel erg lang in de zorg gewerkt, waarvan zeventien jaar in het ziekenhuis, maar ik wilde iets anders. Ik heb altijd al een passie gehad voor mode, daar ligt echt mijn hart. Het was nu of nooit. Mijn tijd in het ziekenhuis was geweldig maar ik moest er gewoon uit, iets voor mezelf doen. Het voelt nog altijd heel erg goed dat ik die stap heb genomen. Ik wilde altijd al graag mijn eigen winkel, ergens mijn eigen draai aan kunnen geven. Hoewel het soms nog heel spannend is, geniet ik er enorm van.

Elke ochtend als ik binnen loop dan denk ik; “Heerlijk!”. Ik had ook geen betere plek kunnen bedenken dan Alkmaar.

Ik ben er geboren, woon er zelf en ken de stad dus heel erg goed. Ik wist precies wat er aan winkelaanbod niet was en dat is er, door de komst van DUZ, nu wel.

Waar komt de naam DUZ vandaan?

Dat zijn mijn initialen: Dagmar Ursula Zondag. Ik zat met mijn man op de bank namen te bedenken. Het moest niet te lang zijn, pakkend én het moest blijven hangen. Toen kwam hij eigenlijk met het idee om mijn intialen te gebruiken. Het heeft ook daardoor nog een extra persoonlijke touch, de winkel en het concept is echt van mij.

De winkel ziet er prachtig uit, heb je dit zelf gedaan?

Ja, samen met mijn man heb ik de winkel ingericht. Piet Jan van den Kommer heeft samen met ons de kledingrekken, paskamers en spiegels ontworpen. Hij begreep precies wat ik wilde. Het is een beetje industrieel maar wel warm door middel van de kleden en de mooie lampen. We zijn geen lampenwinkel, maar mensen zijn er wel al op binnen gekomen. Ik vind zelf het contrast met de muur en het staal heel mooi. De paskamers zijn heel ruim en het overallgevoel wat je hier krijgt is vooral rust. Mijn hond Henk valt af en toe bijna niet op als hij op één van de kleden ligt. Henk is hier elke dag en blend dus lekker mee in het interieur. Tot nu toe heeft hij de meeste likes gekregen dus we moeten er voor zorgen dat hij geen sterallures krijgt!

noukka_signe_uit072_duz-1

Henk de hond

Zou je ons wat kunnen vertellen over de merken die je verkoopt en waarom je daarvoor gekozen hebt?

Ik wilde graag merken hebben die niet heel bekend zijn hier in de regio en gewoon met iets nieuws komen. Kwaliteit, mooie stoffen en betaalbaar waren mijn uitgangspunten. De meeste ideeën heb ik opgedaan in Italië, denk aan Milaan en Rome. Daar zitten dingen tussen die je hier niet zo snel vindt. Denk aan Toy G (zusje van PINKO)Dixie, KATE (latramoda), Kontatto en BloomingsDe meeste merken die ik in de winkel heb hangen zijn dus Italiaans maar dan zonder de Italiaanse pasvorm. Die valt normaliter wat kleiner en dat is bij DUZ niet het geval. Ik let daar ook echt wel op, de maten vallen zoals deze voor de Nederlandse vrouw horen te vallen. Met sommige merken gaat de collectie tot maat XXL. De collectie is heel clean, niet saai en net even anders dan wat je in het Alkmaarse straatbeeld ziet. De kans dat je iemand met dezelfde outfit tegen het lijf loopt is dus heel klein.

Waar haal je de inspiratie vandaan?

Ik kijk naar de vrouw van deze tijd, of ze nu werkt of een “stay at home” mom is. Kleding moet comfortabel zitten, makkelijk te combineren zijn en er toch mooi uitzien. Na een dag werken moet je nog even een borrel of boodschap kunnen doen in dezelfde outfit en er toch mooi en verzorgd uit kunnen zien. Ik denk als je je mooi voelt in wat je draagtje dat ook uitstraalt.

Ik vind het ook fijn als de dames zich mooi voelen in het kledingstuk dat zij bij mij hebben aangeschaft. Vaak zie je dat al als zij de paskamer uitkomen en zichzelf in de spiegel zien. Zodra ze beginnen te stralen, vind ik dat prachtig om te zien.

Kan iedere vrouw bij jou terecht?

Ja, de kleding is heel clean en dat wil zeggen dat ik hele mooie basis items heb hangen die een mooie aanvulling op je eigen garderobe zijn. Iedereen heeft een skinny jeans in haar kast hangen, die kun je dus makkelijk combineren met een mooie trui, vest of top. Iedere vrouw kan bij mij daarom ook terecht. Ik help dames van een jaar of 25 maar er komen hier ook dames van een jaar of 70 die hier goed slagen. De kracht zit hem in de exclusiviteit, kwaliteit en de prijs (middensegment) en daar hoop ik me mee te kunnen onderscheiden ten opzichte van de rest van de winkels in Alkmaar.

 

Wat kunnen we aankomend jaar van DUZ verwachten?

Alle merken die ik hier heb hangen zijn snelle collecties dus je kunt bijna wekelijks nieuwe dingen verwachten. Ik heb ook geen grote voorraad dus op is echt op. Zo zorg ik dat de laatste trends steeds in de winkel hangen. Hopelijk vinden de mensen snel de weg naar mijn winkel en krijg ik het razend druk.

Dus – of eigenlijk – DUZ, dames! Bij het volgende rondje shoppen even langs de Achterstraat. Laat je verrassen door de mooie zaak en de mooie collectie!

Extra van Dagmar

Wat mag er aankomend seizoen niet ontbreken in de garderobe?

Houd het casual-chique. Het hoeft allemaal niet meer zo strak. Veel oversized truien en vesten op een skinny jeans of een leuke tuniek met een dikke maillot en stoere boots.

De favoriete hotspots van Dagmar

Ik heb het zo druk ik kom bijna nergens meer! Toch kom ik heel graag bij Hair by Giulio aan de Kennermerstraatweg. Verder eet ik hele graag bij Abby’s, het eten is goed en de meiden die daar werken zijn super. Bij 1480 drink ik graag met vriendinnen een cocktail. Ik vind de Happy Boeddha feestjes daarnaast echt geweldig. Lekker dansen en heel veel bekende gezichten.

DUZ

Achterstraat 43
1811 LH Alkmaar

www.duz-woman.nl
06 24958480

Openingstijden

  • Ma: gesloten
  • Di-vr: 10.00 uur – 17.30 uur
  • Za: 10.00 uur – 17.00 uur
  • Zo: 12.00 uur – 17.00 uur

Auteur

Deze review is geschreven door onze kersverse stijlredacteur Janine:


Kaart wordt geladen...

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.