We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
lDL4PDvPN74

De bartender. Degene die de drankjes inschenkt, verhalen aanhoort en je welkom laat voelen in het café. UIT072 gaat op zoek naar de Leukste Bartenders van Alkmaar! Jullie hebben 5 bartenders genomineerd die we de komende weken ’t hemd van het lijf gaan vragen. Deze keer leggen we 5 vragen voor aan: Dianto (24), vaste bartender bij Gunnery’s Irish Pub.

1. Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?

“Ik werkte eerst bij De Koning en was toe aan de volgende stap. Ronald heeft mij gevraagd of ik bij Gunnery’s zou willen komen werken en ja dat vond ik wel een leuke uitdaging. Ik kreeg meteen die eerste week al het vertrouwen. Ik kreeg de sleutel en werkte heel veel uren. Naarmate de tijd vorderde, leerde ik veel en nu zit ik er nog steeds. Inmiddels al 4 jaar.”

2. Wat vind je het leukste in dit werk?

“Je leert allerlei mensen kennen. Je bent sowieso onder de mensen. Gezelligheid, daar hou ik wel van. Lekker tien bier achter elkaar tappen, mooie schuimende koppen, netjes, logootje naar voren. Ik ben gewoon een barman. Ik heb niet echt iets wat ik niet leuk vind om te doen. Alleen als je een lange dienst gehad hebt en je moet nog schoonmaken….”

3. Op welke dag werk je het liefst?

“Een van de leukste dagen waarop je kunt werken in een Ierse pub is met Sint Patricks Day. Het is hartstikke druk, er spelen een paar bandjes, meestal ook nog een beetje sport. Dat is wel echt waarvan ik denk: dit vind ik leuk. Druk, gezellig, af en toe zelf een klein biertje drinken.”

4. Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt?

“Wat hier gebeurt is eigenlijk vrij normaal. Er komen best wel wat Ieren hier, laatst was er een gast die was zo dronken, hij maakte een salto van het het podium, wat natuurlijk niet helemaal goed ging. Die wist wel dat ie meteen naar buiten kon, want dat zijn dingen die je niet doet natuurlijk.

Een ambulance was niet nodig, maar hij heeft zichzelf naar buiten gedragen.”

5. Waar ga je zelf graag naar toe voor een drankje?

“Ik ben af en toe in Het Kantoor of De Stapper te vinden. Gewoon omdat daar heel leuke mensen komen. Maar als ik vrij ben, zit ik meestal hier.

Ik hou heel erg van Guinness. Je hebt maar één punt waar je dat kan drinken en dat is hier bij Gunnery’s. Tenminste, een hele goeie.”

Stem nu!

Wordt Dianto de leukste bartender van Alkmaar?

Deze maand gaan we bij alle genomineerde bartenders langs voor een interview, zodat JIJ goed geïnformeerd kan stemmen op jouw favoriet.

Onder de stemmers verloten we bovendien mooie prijzen, mogelijk gemaakt door IT=Alkmaar.