We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tijdens warme dagen is er niks lekkerder dan een verkoelend ijsje. Gelukkig heb je in Alkmaar een ruime keus aan ijs verkooppunten. Maar waar haal je volgens jullie nou het lekkerste ijsje van Alkmaar?

Het is niet makkelijk om te kiezen als het aanbod zo groot is want met meer dan honderd soorten ijs is het onmogelijk ze allemaal te proeven maar je hebt vast wel een favoriet. Laat in de poll hieronder weten welk ijs verkooppunt volgens jou het lekkerste ijsje van Alkmaar heeft. 

IJs verkooppunten in Alkmaar:

🍦 IJssalon Laan

Laanijs is een groot begrip in Alkmaar. Het geheime recept van het zachte bolletje vers vanille roomijs wordt al generaties doorgegeven. Bij Laan hebben ze één smaak die jij af kunt toppen met een heerlijke dip, keuze uit: chocolade, nougat, slagroom of spikkels. Liever een licht ijsje? Kies dan uit een van de 3 verschillende smaken waterijs.

Koorstraat 45

🍦 IJssalon de Mient

IJsje bij de Mient Alkmaar

Nog een familiebedrijf met een lange traditie is ijssalon de Mient. Jaap Kaandorp startte de ijssalon aan de Mient met slechts één ijssmaak: vanille. Langzamerhand steeg dat aantal. In 1995 nam dochter Gery de zaak over en inmiddels staat de teller op vijftig verschillende smaken, waarvan er afwisselend negenentwintig terug te vinden zijn in de vitrine. 

Mient 20

🍦 Mocchi

MOCCHI staat voor More Coffee, Chocolate and Ice Cream. Het meest trots zijn ze hier op het laatste, hun MOCCHI ijs. Ze hebben gezocht naar de beste leveranciers voor hun ingrediënten met als resultaat nieuwe smaken met een verbeterde receptuur, zonder kunstmatige toevoegingen. Dat zou het eten van een MOCCHI-ijsje tot een magische ervaring moeten maken. Daarnaast bereiden ze met hun vers gedraaide ijs de lekkerste milkshakes, coffeeshakes en chilled chai shakes.

Mient 24

🍦 IJssalon IJsplein

Op de hoek van het Canada- en het Kerkplein is IJssalon IJsplein gevestigd. Het assortiment bestaat uit ongeveer 25 soorten ijs van de ijsmakers van ‘Monte Pelmo’ uit de Jordaan (Amsterdam). Het ijs wordt bereid met natuurlijke ingrediënten. Ze kunnen hier ook een lactose vrij ijsje voor je scheppen.

Canadaplein 11

🍦 IJssalon Delano

Sinds 2010 is IJssalon Delano een plek in Alkmaar waar je een hoorntje vers gemaakt schepijs kunt halen. Hun assortiment bestaat uit minimaal 16 verschillende smaken ijs en ook hier wisselen zij sommige smaken regelmatig. Geen zin in een ijsje en heb je liever frozen yoghurt of een milkshake? Daar kan IJssalon Delano je ook van voorzien. 

Limmerhoek 6

🍦 Chocolaterie het Waagje

Een stukje buiten de stad zit chocolaterie Het Waagje. Uiteraard verkopen zij overheerlijke chocolade producten, zoals handgemaakte bonbons, maar bij deze chocolaterie kun je ook terecht voor een ambachtelijk schepijsje. 

Kennemerstraatweg 10

Waar haal jij je favoriete ijsje?
Wie verkoopt het lekkerste ijs in Alkmaar?
  • Voeg je antwoord toe

Je mag op maximaal 3 zaken stemmen (als je niet goed kan kiezen)