19:30 - 23:00

collectief explosief, erik ankoné

Het is bijna zo ver: in mei opent Victorie de deuren van haar nieuwe pand. Vanavond kun je voor de eerste keer de kleine zaal zien tijdens de try-out van de kleine zaal. Daarnaast zijn er een beperkt aantal speciale tickets beschikbaar waarvoor een speciale rondleiding wordt georganiseerd door het nieuwe pand!

Tijdens de try-out zijn drie bands van Alkmaarse bodem present: Collectief Explosief, Black Operator en Erik Ankone & The Gone Wrong Kings gaan de kleine zaal voor publiek eens even goed testen.

Collectief Explosief

De zeskoppige formatie Collectief Explosief serveert een aanstekelijke cocktail van moderne jazz en vintage pop muziek uit de jaren ’50 & ’60. Maar als je wat dieper in het glaasje kijkt voel je de rauwe soul-jazz, rock ’n roll en surf invloeden steeds heftiger opborrelen.

Knallende blazers, elektrische gitaar, contrabas, drums en een frontvrouw (tip: lees ons interview met Maya!) met een warme stem en een rauw randje die je bij de ballen grijpt. De energie blaast om je oren en als je dacht stil te kunnen blijven staan, dan had je het goed mis.

“Het swingt en danst de pan uit met Collectief Explosief.” – NPO Radio6

Black Operator

De dampende en vuig beukende rock van het gloednieuwe Black Operator wordt gemixt met een flinke dosis smerige blues, country en subtiele 70s invloeden. Dit alles veroorzaakt een gevaarlijke cocktail die je moet leren drinken. De Alkmaarse band brengt binnen afzienbare tijd hun eerste single uit.

Erik Ankoné & The Gone Wrong Kings

Erik Ankoné is een geboren artiest die zijn hart en ziel in elk nummer legt. Hij combineert de prachtige simpliciteit van blues met de levendige verhalen van folk. zijn repertoire bestaat uit eigen werk, maar ook uit traditionele nummers die hij naar zijn eigen stijl en geluid vertaalt.

Hij speelt solo, maar ook met zijn band The Gone Wrong Kings, bestaande uit levenslange vrienden Max Sombroek, Jelle Himmelreich, Frank Ensink op Kemna en zijn broertje Peter Ankoné. De band geeft een extra dimensie en kracht aan de muziek die het publiek naar hen toe trekt.


Kaart wordt geladen...