We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Elly won afgelopen week 2 kaartjes voor de voorstelling Drie Zusters van Karavaan Festival. Maar voor wat, hoort wat; voor UIT072 schreef ze deze mooie review van haar ervaring gisteravond.

De zoektocht naar geluk

Het was een mooie donderdagavond. De zon scheen, het was nog niet zo koud toen we bij het Voormalige Zonnehuis arriveerden voor de voorpremière van Drie Zusters in Bergen aan Zee. Exact om half acht werd het toegestroomde publiek gevraagd mee te komen voor de voorstelling. We werden verwelkomd met wodka en namen plaats op de stoelen die in de duinpan waren neergezet voor de eerste scene.

In de voorstelling staan drie zussen (en één broer) centraal, op de drempel van de volwassenheid. Of zijn ze die drempel al gepasseerd? Ze dromen van een beter, een ander leven: een leven met échte liefde en werk dat vervulling schenkt. In Moskou zullen zij dat wellicht vinden. Naar Moskou gaan …. Oh konden ze maar naar Moskou gaan.

Binnenkort gaan ze, daarvan zijn de zusters overtuigd. Ondertussen zitten ze gevangen in een lamlendig provinciestadje waar hun inmiddels overleden vader ooit is neergestreken als hoofd van het plaatselijke legergarnizoen. Het zijn dan ook enkel de officieren van het garnizoen die soms wat afleiding brengen in het moeizame bestaan van de drie zusters. In de villa Prozorov is het een komen en gaan van de meest uiteenlopende figuren, samenvieren zij, treuren zij en zoeken zichzelf en contact met de ander.

“Men kent alleen het verlangen naar geluk, en vergeet in hun huidige leven het geluk te vinden”

Centrale thema is de zoektocht naar geluk, waarbij men alleen het verlangen naar geluk kent, en men vergeet in hun huidige leven het geluk te vinden.

Prachtig gespeeld op diverse locaties rondom het Zonnehuis. Na afloop kan het publiek, met de ondergaande zon op de achtergrond, nog even nagenieten bij een kampvuur en zijn er drankjes waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

De drie zussen spelen een fantastische rol, maar vooral de huishoudster Affisia heeft ongelooflijke indruk gemaakt.

De voorstelling is nog t/m 5 juni te zien in Bergen aan Zee.