We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Daten in 072? Onze expressieve, energieke serial dater Gwen, neemt je mee in haar single-date-leven! In haar eerste column stelden we haar voor. Vandaag vertelt ze over een van haar curieuze dagen.

Gwen & the City #3

Er zijn van die momenten dat het belangrijk is om heel veel alcohol te nuttigen. En eigenlijk heb je daar totaal geen reden voor nodig. Of je nou single bent of niet; alcohol kan altijd. Wat helemaal te leuk is om te doen is High-Gin. Helemaal van deze tijd!

Samen met mijn vriendinnen besloten we een High-Gin te doen bij Mojo’s. Een groot succes: het eten was er heerlijk en de gin-tonics smaakte fantastisch. Het leukste van die ‘high-dingen’ zijn is dat je dus overdag drinkt! En ik moet eerlijk toegeven dat dat een van mijn favoriete bezigheden is. Oké, dat klinkt misschien wat alcoholistisch, maar (neemt slok van gin tonic) dat is het niet. Je weekend duurt gewoon langer…

De gespreksstoffen worden steeds, euhm hoe zeg ik dat op een vrouwelijke manier, gezelliger?! (Eigenlijk bedoel ik gewoon steeds grover qua grappen). Volgens mijn vriendinnen begin ik met dubbele tong te praten, alleen ben ik zelf niet helemaal overtuigd.

Dat is gewoon mijn über-sociale persoonlijkheid die zich enigszins onverstaanbaar, maar met zeer vrolijk gemompel over een ieders ex-scharrel dan wel niet de mijne uitlaat.

Onderweg naar de volgende kroeg moet een van mijn vriendinnen heel nodig plassen. Dus er wordt besloten om te gaan wildplassen. Ik bied aan om als morele steun mee te gaan; zo ben ik. Niks geen wc maar gewoon net als de mannen: wildplassen. Ze trekt haar slipje omlaag, hurkt ergens in een steegje en laat alles lopen. Het duurt eventjes voor dat ik door heb dat ze voor een kelderraampje is gaan hurken en dus de mensen daarachter een live show geeft. En het was een lange show; gezien de hoeveelheid G&T’s.

Ik scheur het uit van het lachen. De blikken van de gechoqueerde mensen in die ‘kelder’ zijn echt onbetaalbaar. Mijn vriendin hijst haar slipje weer op, draait zich om, zwaait naar de mensen en haalt naar mij haar schouders op. Topwijf, topactie! Nog steeds ben ik verschrikkelijk hard aan het lachen en lukt het me niet om aan de rest van de meiden het verhaal te vertellen. Mijn vriendin zegt alleen doodleuk: “Nou ik heb gewoon ff een liveshow gegeven. Waar zijn de cocktails?”

Terwijl we deze -godzijdank- laatste G&T voor ons hebben, vragen we de rekening. Bij de fiets aangekomen en deze met moeite van het slot af gekregen te hebben, probeer ik op te stappen.

Ik verlies mijn evenwicht en val op de grond. Oké, ik ben er niet trots op maar ik probeerde het zo gracieus mogelijk te doen. Of in ieder geval zo probeerde ik het te laten lijken. Op geheel elegante wijze stond ik op, denk ik.

Zonder kleerscheuren ben ik thuis aangekomen. Een wereldwonder gezien mijn toestand.

Ik pak mijn telefoon en kijk of ik nog wat gemist heb de afgelopen paar uur. Met één oog dicht bekijk ik mijn appjes en zie dat een ex-scharrel geappt heeft; “Ik mis je, ik mis je in mijn armen”. Ik weet niet zo goed wat ik hiermee aan moet. Ik probeer zonder spelfouten de meiden te appen wat hij gestuurd heeft. In plaats van gelijk te reageren, wat ik normaal wel doe, besluit ik thuis nog een GT te nemen. De rest van de avond is verder behoorlijk vaag nog.

Als ik de volgende ochtend met een helse kater en een bek alsof er 20 dooie mussen in gelegen hebben wakker word, ga ik naar de kraan om de hele buurt droog te leggen van water. DORSTTTT!

Ik herinner me vaag dat ik geantwoord heb op die ex-scharrel. Snel pak ik mijn telefoon en kijk naar mijn antwoord, op zijn toch wel lieve berichtje.

Ik sla mezelf voor mijn kop als ik het lees: “Een bos rozen, doos oesters en prosecco ajb. Anders hoeft het niet.”

Note to self: GEEN dronken appjes meer sturen!!

Liefs Gwen