We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Daten in 072? Onze expressieve, energieke serial dater Gwen, neemt je mee in haar single-date-leven!  Vandaag deelt ze met jullie haar frustratie en wanhoop over de Alkmaarse hengelsport voor vrijgezelle vrouwen.

Gwen & the City #4

Alkmaar is een fantastische stad. Gemoedelijk. De mensen zijn vriendelijk. Er valt veel te beleven. Maar in sommige opzichten is het eigenlijk gewoon een dorp! Zo ook wat betreft het aanbod van mannen.

Bedenk je maar eens dat de meeste ontzettend leuke knappe sexy mannen inmiddels wel bezet en/of getrouwd zijn, sommigen zelfs al voorzien van kinderen en om dan nog maar te zwijgen over degenen met zogenaamde issues die ze (vooral) met zichzelf hebben, of de exemplaren die gewoon onbetrouwbaar zijn.

Mijn excuses voor de enkele niet-rotte appels in de mand. Voel je vooral niet aangesproken. Deze serial-dater moet even haar gal spuwen. En ik hoor jullie al denken… “Veeleisend much?! Je kan ook je eisen wat naar beneden bijstellen.” Ja, dat kan inderdaad. In sprookjes geloof ik allang niet meer hoor, dus ik blijf realistisch. No worries!

Niemand is de heilige maagd Maria toch?

Als je veel mensen kent, betekent dat ook dat als je dan een keer date met iemand, de kennis van die barman daar dan weer de vriendin van en dan haar vriendin hem ook gedate heeft (snap je het nog?).

Of dat je hoort dat een hele vage kennis, die je eigenlijk niet eens aardig vindt, juist jouw date ontzettend leuk vindt. Tja.. wat doe je dan hé? Ja, ik heb het ook wel eens met de kennis, beste vriend, broer, zwager o.i.d. van een bekende gedaan. Tja, dat gebeurt nou eenmaal! Als die toevallig aan mijn haak hangt; ja, sorry dan ofzo?! Nou en, gebeurt nou eenmaal! Niemand is de heilige maagd Maria toch?

Eigenlijk komt het er op neer dat wij, als vrijgezelle dames tussen de 28 en 37 jaar ongeveer allemaal in diezelfde Alkmaarse vrijgezellenvijver aan het vissen zijn. En die vijver begint, lijkt wel, steeds leger te raken. Is die vijver, die eerst volgens mij gewoon een gracht of oceaan was, straks misschien een drooggelegde vijver met alleen nog maar spartelende guppies erin? En zijn die guppies allemaal heel erg jong, thuiswonend (sorry jongens, maar ik kan daar echt niets mee!), nog aan het studeren of komen ze nét om de hoek kijken? Dan is het spelletje spelen niet eens leuk meer, want de spelregels uitleggen daar begin ik niet meer aan.

Gezellig kletsend over alle veroveringen, kwamen we erachter dat zij ook aan het daten was met MIJN scharrel! Opeens beschreef ze gewoon mijn ‘visje’!

Zo zat ik dus eens te vissen, zoals ik wel vaker doe, in dezelfde vijver als de moeder van een vriendin! Awkward? Nogal! Hoe dat ging? De moeder van mijn vriendin is nogal een flirt. Ze ziet er erg goed uit voor haar leeftijd en valt op jongere mannen. Regelmatig is ze aan het daten met iemand die niet veel ouder is dan haar dochter. Volgens haar zijn mannen van rond de 35 jaar gek op wat oudere vrouwen! Haar verhalen zijn hilarisch. Zoals op iedere verjaardag van mijn vriendin, deelden haar moeder en ik onze date-verhalen van de afgelopen tijd.

Gezellig kletsend over alle veroveringen, kwamen we erachter dat zij ook aan het daten was met MIJN scharrel! Opeens beschreef ze gewoon mijn ‘visje’! Ik viel zowat van mijn stoel! Nadat we er eerst heel erg hard om gelachen hebben, besloten we hem op hetzelfde moment precies hetzelfde berichtje te sturen. Hij was verbaasd en geschrokken. Niet zo gek natuurlijk! We hebben het er maar op gehouden dat dit visje kampte met een moedercomplex.

Nee, ik ga op zoek naar een andere hengel, een langere werphengel misschien? Die gooi ik over mijn schouder om vervolgens nog even rond te kijken in een andere vijver. Want deze begint me te vervelen!

Dus.. als jullie mij zoeken; ik zit te vissen, op zoek naar een overheerlijk, knapperig vers visje!

Aju!

Liefs Gwen