We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Daten in 072? Ook in 2017 date onze expressieve, energieke serial dater Gwen er weer lustig op los in haar single-date-leven! Vandaag kon uiteraard een column over de dag van de liefde niet ontbreken.

Gwen & the City #8

Valentijnsdag….

Even terug naar de oorsprong. Want wie heeft in vredesnaam deze megacommerciële dag bedacht? Voor winkels en bloemisten is het natuurlijk fantastisch en restaurants gooien hun creativiteit in de Valentijnsmenu’s. Maar waarom is deze dag er eigenlijk?

Dat vroeg ik mezelf dus ook af. Dus ik ben zo vrij geweest om even research te doen en deze info deel ik gratis en voor niets met jullie. Aardig hè?

Geschiedenisles van Gwen

De oorsprong van Valentijnsdag gaat volgens de meeste bronnen terug tot in de 3e eeuw na Christus. In Rome leefde toen een priester genaamd Valentinus. Hij stond bekend om de goede daden die hij deed voor zieken, ouderen en armen.

Valentinus genas de blinde pleegdochter van Asterius, stadhouder van Rome. Asterius was hem hier zo dankbaar voor dat hij zich bekeerde tot het Christendom en direct alle christelijke gevangenen vrij liet. Voor keizer Claudius II was dit genoeg reden om op 14 februari 270 Valentinus te laten onthoofden. Sommige bronnen zeggen dat Valentinus werd onthoofd omdat hij in het geheim jonge stellen liet trouwen, iets dat de keizer streng had verboden.

Later werd Valentinus heilig verklaard door de kerk en 14 februari werd een feestdag. Met name in Engeland werd het feest veel gevierd. Het was in die tijd niet gewoonlijk om openlijk je liefde aan iemand te uiten, maar op 14 februari werd hierop een uitzondering gemaakt. Iedereen kon dan zijn geliefde ongestraft verrassen met een cadeau of brief.

Nou leerzaam hé? Ik wist het dus ook niet.

Mijn innerlijke Cupido valt bij die gedachte aan zo’n zwak gespannen spanningsboog al in een diepe coma.

Maar terug naar nu, en naar mij!

Ik vier dit jaar anti-Valentijn. Een soort protest tegen de vercommercialisering van de liefde. Weg met de verplichte dinertjes, het jaarlijkse bosje rozen en films met Sarah Jessica Parker en Hugh Grant waar man noch vrouw vrolijk van wordt. Al die dingen zijn net zo romantisch op een dag als 4 april, 16 juni of 29 september. En spontaner bovendien.

Of ik deze opstand bedacht heb omdat ik zo single as fuck ben laat ik even in het midden.

Ergens ben ik ook wel blij dat ik niet mee hoef te doen aan die rationele verplichtingen. Want zeg nou eerlijk: als vrouw zijnde verwacht je ook gewoon iets als je verkering hebt. Je moet dan doen alsof ie je verrast. Je vraagt je al weken af of hij een cadeau gekocht heeft; of dat hij met een bos rozen ‘spontaan’ thuis komt en vertelt dat jullie uit eten gaan bij jullie favo restaurant.

Voelt dat niet als doodsaaie planmatigheid? Mijn innerlijke Cupido valt bij die gedachte aan zo’n zwak gespannen spanningsboog al in een diepe coma.

Maar ondertussen..

Anderzijds is het wel zo dat ik gewoon bij de brievenbus zit te wachten tot er een kaartje door de bus heen valt hoor. Wat dan vervolgens een kaartje blijkt te zijn van bijvoorbeeld de belastingdienst. Lief dat ze aan je denken op die dag.

Want hoe leuk is het eigenlijk, dat je als single vrouw (of man, alleen geven die het niet toe), een kaartje of bosje bloemen te krijgen van een aanbidder.

Mocht je mijn aanbidder zijn; zet ajb je naam erbij. Want ik word anders gek van nieuwsgierigheid.

En wie houdt er nou niet van ’the crazy little thing called love’?

Dat anonieme heb ik sowieso nooit helemaal goed begrepen. Want stel nou hè! Dat je dus een kaartje stuurt naar iemand die je heel erg leuk vindt. Daar zet je geen naam op. Hoe weet ik dan of ik diegene ook leuk vindt? Misschien vind je elkaar wel onwijs leuk maar weet je dat dus niet van elkaar.

Dat is dan toch zonde?

En wie houdt er nou niet van ’the crazy little thing called love’? Misschien is dit wel dé tijd voor een nieuwe start. Zal ik dan de stoute schoenen aantrekken en die superleuke vent van laatst mee uit eten vragen??

Of zal ik er toch voor kiezen om met mijn besties lekker naar Fifthy Shades Darker te gaan in Vue?

 

Happy Valentines day bitches!!

Love, Gwen

Stuur Gwen een berichtje

Stiekem wil Gwen natuurlijk ook een beetje liefde ontvangen op Valentijnsdag. Wil jij haar wat sturen?

[contact-form to=’gwen@uit072.nl,gwenschuurman@gmail.com’ subject=’Valentijnsberichtje’][contact-field label=’Jouw naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’/][contact-field label=’Jouw Valentijnsboodschap voor Gwen’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]