We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  00:00

akoestisch, lichtjes, vuur, winter

Wonderlicht is een magische theaterwandeling met het festivalhart op het Canadaplein. Ga mee voor een avondwandeling over het historische Bolwerk waar je langs bakens van licht en vuur wordt verrast door nationale en internationale straattheateracts.

Wonderlicht overvalt, verwondert en inspireert en is één grote belevenis. De magische theaterwandeling is voor jong en oud, begint elk kwartier en leid je door het historische stadspark. De prachtige route wordt aangelicht door de Belgische Vuurmeesters met vuurbomen, vuurkorven, fakkels en zoveel meer.

Tipjes van de sluier

In het water van de Singel staan lichtgevende nomaden van Sacred Places, zij waden door het water en een menselijk figuur wacht op hen.

Wonderlicht Alkmaar: Sacred Places

Sacred Places, copyright Atlantis @Sarah Selfslagh

Bij de Kneppelbrug ontmoet je Otto Baron von Tournix die vanuit zijn zwevende ballon de limiet blijft opzoeken.

Wonderlicht Alkmaar: Otto Baron von Tournix

Otto Baron von Tournix, copyright Altrego @Andrea Kucera

En dit is slechts een greep uit de acts die je onderweg kán tegenkomen.

De route eindigt weer op het Canadaplein, maar niet nadat je nog eenmaal verrast bent door een sfeervol verlichte Grote Kerk waar je aan kunt schuiven voor een goed gevulde kop soep met boerenbrood!

Het Festivalhart is op het Canadaplein. Daar vind je, beschut door een bedoeïenentent, gezellige zithoekjes, akoestische muziek, sprekers en dichters. Ga lekker zitten bij de vuurplaats met een marshmallow of een glas glühwein.

De wandeling gaat elk kwartier van start tussen 18.00 uur en 22.00 uur met een beperkt aantal bezoekers, zodat  iedereen met een ticket in zijn eigen tempo alles van het spektakel kan zien. Koop je ticket vooraf online om zeker te zijn van een starttijd.

Wonderlicht Alkmaar, een magische theaterwandeling

Er is straks al van grote afstand te zien dat er iets aan de hand is op het Alkmaars Bolwerk. De bomen op de oude stadswal zijn verlicht, bezoekers warmen hun handen bij de vuurschalen en er drijven verlichte lotusbloemen in de Singel.

Wonderlicht Alkmaar - plattegrondDe Wonderlicht theaterwandeling vertrekt elk kwartier en leid je door het historische stadspark. Een prachtig aangelichte route met behulp van vuurbomen, vuurkorven, vuurpotten, fakkels, en zoveel meer! Je belandt middenin een theatervoorstelling, zonder dat je op de tribune hebt plaatsgenomen.

Wonderlicht met kinderen

Wonderlicht is een magische wandeling, juist voor kinderen. Zij kijken hun ogen uit bij de installaties van de vuurkunstenaars, ontmoeten bijzondere figuren en achteraf zijn er marshmallows om te roosteren bij het vuur.

Voor kinderen t/m 6 jaar geldt een speciaal tarief van €1,00.

Wonderlicht voor ouderen

Hoe mooi is het wanneer je eenzame ouderen een prachtige avond kunt bezorgen? Schitterend toch? Als jij dat ook vindt, dan is het buddyproject van Wonderlicht iets voor jou!

Wat houdt het in?
De ouderen worden afgezet bij de Grote Kerk waar ze kennis maken met jou, hun ‘buddy’. Daarna gaan jullie samen, met of zonder rolstoel, de magische theaterwandeling maken over het Bolwerk. En reken maar dat ze dat prachtig vinden! Na afloop drinken jullie samen in de Grote Kerk een kop heerlijke warme chocolademelk.

Hoe word je buddy?
Iedereen (van 16 jaar of ouder) kan zich aanmelden als vrijwilliger voor het buddyproject. Je krijgt (natuurlijk) gratis toegang tot het evenement en de deelnemers vinden het superleuk dat jij ze mee op pad neemt! Samen ga je op avontuur.

Meer info over Wonderlicht buddyproject

Praktische info

Tickets: wonderlichtalkmaar.nl
Facebook: volg Wonderlicht


Kaart wordt geladen...

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.