We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  17:00 - 23:00

Buiten, familie, muziektheater, overdekt, rolstoeltoegankelijk

Maak je klaar voor een geWAAGd verhaal: Het is 1573. Haarlem is gevallen. In de stad heerst onrust, opwinding en verdeeldheid. De poorters van Alkmaar staan schouder aan schouder om een aanval van de oprukkende gewelddadige soldaten van Alva weerstand te bieden. Stadswacht, beul en burgemeester, ieder heeft zijn rol…

VICTORIE!

Uniek en tijdelijk: alleen op 3, 4, 5 en 6 oktober kun je dit historische theaterspektakel aanschouwen. Een bloedstollend verhaal over helden, verraad en idealen, met een knipoog naar het nu. Professionele acteurs en een leger aan figuranten nemen je mee in dit dynamisch en groots locatietheater. Waar je in gelooft is van belang, waar je voor strijdt nog belangrijker!

In het eeuwenoude decor van het Alkmaarse Waagplein komt de roemruchte geschiedenis van de Tachtigjarige oorlog tot leven. Sta oog in oog met Willem van Oranje, Jacob Cabeliau en Diederick van Sonoy en ontmoet Sien Kannegieter: fris, brutaal en met een groot hart.

WIN: Win 2 vrijkaarten voor VICTORIE!

VICTORIE! wordt van 3 t/m 7 oktober 2018 opgevoerd op het Waagplein Alkmaar, als onderdeel van de Victoriefeesten. Karavaan vroeg Nederlands’ beste toneelschrijver Ad de Bont de tekst te schrijven. Karavaan en Doss Event Support werken samen met onder andere Stichting Evenementen Waagplein, Kaeskoppenstad, Artiance, 8 October Vereeniging, Alkmaar Marketing en Regionaal Archief Alkmaar.

Meer informatie

VICTORIE! beleef je op 3, 4, 5, 6 én 7 oktober 2018. Meer info en tickets op viervictorie.nl


Kaart wordt geladen...