We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Filmfestival Alkmaar 2019

  Hele dag

filmfestival, filmhuis

Het Filmhuis Alkmaar heeft voor het eerst haar eigen filmfestival. Van 7 t/m 10 november is het een groot filmfeest voor alle soorten cinemaliefhebbers. Een uitgelezen kans om kennis te maken met het uitgebreide en unieke filmaanbod van het Filmhuis Alkmaar.

Ruim 30 films in 4 dagen

Unieke voorpremières, zetten potentiële prijswinnaars in de etalage en bieden zo een vooruitblik op de crème de la crème van de Europese Cinema. Het zijn stuk voor stuk hoogwaardige art-house producties, van bekende én onbekende Europese filmmakers. Waarom Europees? Omdat Europa superactueel is. Daarbij heeft de Europese filmcultuur een lange geschiedenis, met diverse stromingen en invloeden. Er ontstaan ook bijzondere coproducties dankzij Europese samenwerking op cultureel vlak.

Wat kan je nog meer verwachten? Een retrospectief van Ken Loach naar aanleiding van zijn nieuwste meesterwerk. Plus een serie grensgevallen. Want ja, waar houdt Europa nu precies op? En verder veel interactie: van Q&A’s tot boeiende (na)gesprekken, eten & muziek.

Meer info?
Prijs: € 7,00 – € 13,50 (afhankelijk van tijd en film)


Kaart wordt geladen...

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Zeker niet wekelijks, maar we proberen 1 keer per maand.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.