We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Cinekid Filmfestival in Filmhuis Alkmaar

  Hele dag

Cinekid, filmfestival, filmhuis

Op woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 oktober vindt het Cinekid Filmfestival in Filmhuis Alkmaar plaats. 3 dagen lang kun je  anaf 10 uur spelen, leren, experimenteren en natuurlijk kijken de 4 leuke films die getoond worden.

Cinekids

Tijdens het Cinekid Filmfestival in Filmhuis Alkmaar kun je  naar de 4 films komen kijken. Maar er is natuurlijk veel meer.  Want naast deze leuke films kun je ook met de nieuwste apps aan de slag in het Medialab, kun je je eigen film maken in de animatiewerkplaats of kun je gewoon lekker knutselen, tekenen en limonade drinken in de foyer. Als je een kaartje koopt voor een film, kun je gratis meedoen aan de activiteiten.

De Films

Beestenboel (3+).

In de filmcompilatie Beestenboel zitten vijf korte fantasievolle animatiefilms over dieren. Van een kikkervisje dat maar geen kikker wordt, tot een tijgertje dat op de keukentafel woont: KUAP, Het kleine vogeltje en de rups, Fred & Anabel, Luchtvruchten, Octopus en Tijgertje.


De Buurtspion (6+).

Agatha Christine is dol op mysteries. Na een verhuizing wil haar moeder dat ze snel nieuwe vrienden maakt, maar zelf heeft ze andere plannen; de kelder van haar nieuwe huis tovert ze om tot een heus detectivebureau.
Ze denkt dat ze een diefstal in de buurtwinkel snel heeft opgelost, Tot een coole buurjongen met zijn skateboard haar aandacht afleidt. Nu wordt het plotseling erg ingewikkeld in deze fantasierijke animatiefilm.


De Grote Boze Vos & Andere Verhalen (6+).

Alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderijdieren: het varkentje probeert samen met het konijn en de vos voor ooievaar te spelen en kippen jagen op vossen, terwijl een vos de kuikentjes bemoedert. Als het kerstfeest nadert verkleedt de eend zich als de Kerstman. Hartverwarmend en doldwaas, deze vrolijke nieuwe animatiefilm van de makers van Ernest & Celestine..


De Koningin van Niendorf (9+).

Lea heeft geen zin om op zomerkamp te gaan met de giechelende meisjes uit haar klas. Liever wil ze mee doen met de jongensbende van het dorp, maar Lea mag er pas bij als ze bewezen heeft niet bang te zijn. Het is niet alleen het begin van spannende belevenissen en onverwachte vriendschap, maar ook van de ontdekking van volwassen geheimen.

 


Kaart wordt geladen...

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Zeker niet wekelijks, maar we proberen 1 keer per maand.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.