De 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet heeft een oproep gedaan voor lekkere zuurkoolrecepten en daarvan de vijf lekkerste gepubliceerd in het 8-10 Magazine. Dit recept is ingezonden door Yvon van Rhoon.
Breng de zuurkool met 200 ml gekookt water, een klont roomboter/1-2 el olijfolie, een snuf zwarte peper en 100 ml koud water aan de kook.
Roer dit goed door en laat minimaal anderhalf uur stoven op laag vuur.
Voeg water en boter/olie toe als er te weinig vocht in de pan is.
Was de aardappels, schil ze en snijd ze in blokjes.
Kook de aardappels in ruim water gaar.
Giet de aardappels af en voeg 1/2 theelepel azijn, snuf paprikapoeder (of oregano of kurkuma), een klontje roomboter/1 el olijfolie toe.
Meng naar eigen inzicht de puree aan met rijstmelk.
Lek een blok gerfermenteerde tahoe uit en snijd ze als spek in blokjes.
Marineer de blokjes met 2 el tamari, 1/2 el azijn, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 el olijfolie, 1/4 tl cayennepoeder, 1/2 teen fijngesneden knoflook en 1/2 tl zout.
Laat dit een half uur marineren.
Bak de blokjes daarna met een klontje roomboter of 1 el olie in de koekenpan.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Breng de zuurkool met 200 ml gekookt water, een klont roomboter/1-2 el olijfolie, een snuf zwarte peper en 100 ml koud water aan de kook.
Roer dit goed door en laat minimaal anderhalf uur stoven op laag vuur.
Voeg water en boter/olie toe als er te weinig vocht in de pan is.
Was de aardappels, schil ze en snijd ze in blokjes.
Kook de aardappels in ruim water gaar.
Giet de aardappels af en voeg 1/2 theelepel azijn, snuf paprikapoeder (of oregano of kurkuma), een klontje roomboter/1 el olijfolie toe.
Meng naar eigen inzicht de puree aan met rijstmelk.
Lek een blok gerfermenteerde tahoe uit en snijd ze als spek in blokjes.
Marineer de blokjes met 2 el tamari, 1/2 el azijn, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 el olijfolie, 1/4 tl cayennepoeder, 1/2 teen fijngesneden knoflook en 1/2 tl zout.
Laat dit een half uur marineren.
Bak de blokjes daarna met een klontje roomboter of 1 el olie in de koekenpan.