We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
CategorieMoeilijkheidIntermediate

De 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet heeft een oproep gedaan voor lekkere zuurkoolrecepten en daarvan de vijf lekkerste gepubliceerd in het 8-10 Magazine. Dit recept is ingezonden door Yvon van Rhoon.

Heel Alkmaar eet zuurkool met zoete aardappelpuree
Aantal personen4 porties
Voorbereiding15 minKooktijd1 hr 30 minTotaal1 hr 45 min
Ingrediënten
 500 gr zuurkool
 paar klontjes boter (of scheutje olijfolie)
 3 flinke zoete aardappelen
 blok gefermenteerde tahoe
 tamari (= soort sojasaus)
 biologische witte natuurazijn
 paprikapoeder
 cayenne peper
 ½ teentje knoflook
 zeezout (of rookzout)
 zwarte peper
Bereiding zuurkool
1

Breng de zuurkool met 200 ml gekookt water, een klont roomboter/1-2 el olijfolie, een snuf zwarte peper en 100 ml koud water aan de kook.

2

Roer dit goed door en laat minimaal anderhalf uur stoven op laag vuur.

3

Voeg water en boter/olie toe als er te weinig vocht in de pan is.

Bereiding puree
4

Was de aardappels, schil ze en snijd ze in blokjes.

5

Kook de aardappels in ruim water gaar.

6

Giet de aardappels af en voeg 1/2 theelepel azijn, snuf paprikapoeder (of oregano of kurkuma), een klontje roomboter/1 el olijfolie toe.

7

Meng naar eigen inzicht de puree aan met rijstmelk.

Bereiding "nep-spekjes"
8

Lek een blok gerfermenteerde tahoe uit en snijd ze als spek in blokjes.

9

Marineer de blokjes met 2 el tamari, 1/2 el azijn, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 el olijfolie, 1/4 tl cayennepoeder, 1/2 teen fijngesneden knoflook en 1/2 tl zout.

10

Laat dit een half uur marineren.

11

Bak de blokjes daarna met een klontje roomboter of 1 el olie in de koekenpan.

Ingredients

Ingrediënten
 500 gr zuurkool
 paar klontjes boter (of scheutje olijfolie)
 3 flinke zoete aardappelen
 blok gefermenteerde tahoe
 tamari (= soort sojasaus)
 biologische witte natuurazijn
 paprikapoeder
 cayenne peper
 ½ teentje knoflook
 zeezout (of rookzout)
 zwarte peper

Directions

Bereiding zuurkool
1

Breng de zuurkool met 200 ml gekookt water, een klont roomboter/1-2 el olijfolie, een snuf zwarte peper en 100 ml koud water aan de kook.

2

Roer dit goed door en laat minimaal anderhalf uur stoven op laag vuur.

3

Voeg water en boter/olie toe als er te weinig vocht in de pan is.

Bereiding puree
4

Was de aardappels, schil ze en snijd ze in blokjes.

5

Kook de aardappels in ruim water gaar.

6

Giet de aardappels af en voeg 1/2 theelepel azijn, snuf paprikapoeder (of oregano of kurkuma), een klontje roomboter/1 el olijfolie toe.

7

Meng naar eigen inzicht de puree aan met rijstmelk.

Bereiding "nep-spekjes"
8

Lek een blok gerfermenteerde tahoe uit en snijd ze als spek in blokjes.

9

Marineer de blokjes met 2 el tamari, 1/2 el azijn, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 el olijfolie, 1/4 tl cayennepoeder, 1/2 teen fijngesneden knoflook en 1/2 tl zout.

10

Laat dit een half uur marineren.

11

Bak de blokjes daarna met een klontje roomboter of 1 el olie in de koekenpan.

Zuurkool met zoete aardappelpuree