De 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet heeft een oproep gedaan voor lekkere zuurkoolrecepten en daarvan de vijf lekkerste gepubliceerd in het 8-10 Magazine. Dit recept is ingezonden door Heleen Jambroes.
Kruid de parelhoenfilet met peper en zout
Kort op de velkant rondom bruin bakken in boter of olie.
Leg de parelhoenfilet in een ovenschaal en laat het geheel in de oven op 75-100 graden in 45 minuten garen.
De ui en sjalotjes met bacon of spekjes licht fruiten.
Strooi de suiker erover en laat het geheel licht carameliseren.
Doe de zuurkool, het laurierblaadje en de wijn erbij. Laat dit een klein uurtje stoven.
Serveer het gerecht met lekkere zelfgemaakte aardappelpuree en een heerlijke witte wijn.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kruid de parelhoenfilet met peper en zout
Kort op de velkant rondom bruin bakken in boter of olie.
Leg de parelhoenfilet in een ovenschaal en laat het geheel in de oven op 75-100 graden in 45 minuten garen.
De ui en sjalotjes met bacon of spekjes licht fruiten.
Strooi de suiker erover en laat het geheel licht carameliseren.
Doe de zuurkool, het laurierblaadje en de wijn erbij. Laat dit een klein uurtje stoven.
Serveer het gerecht met lekkere zelfgemaakte aardappelpuree en een heerlijke witte wijn.