We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

CategoryDifficultyIntermediate

De 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet heeft een oproep gedaan voor lekkere zuurkoolrecepten en daarvan de vijf lekkerste gepubliceerd in het 8-10 Magazine. Dit recept is ingezonden door Anita Stierp.

Heel Alkmaar eet zuurkoolpizza

Yields4 Servings
Prep Time30 minsCook Time30 minsTotal Time1 hr

Ingrediënten
 1 wit broodmix
 3 koffieroom
 1 groene paprika
 100 geraspte kaas
 2 eieren
 1 knakworst
 300 zuurkool
 evt. wat kummel (karwijzaad)

Bereiding
1

Warm de oven voor op 200 graden.

2

Maak de broodmix klaar volgens de beschrijving.

3

Vet de bakplaat in en rol het deel hierop uit.

4

Laat de zuurkool goed uitlekken en snijd deze fijn.

5

Maak de paprika schoon en snijd ze in blokjes.

6

Snijd de knakworst in plakjes.

7

Meng de zuurkool, paprika en worst door elkaar heen en schep dit op de pizza bodem.

8

Klop de eieren los met de koffieroom en schenk dit over de zuurkool.

9

Strooi de geraspte kaas over de pizza.

10

Bak de pizza in circa 30 minuten gaar.

Ingredients

Ingrediënten
 1 wit broodmix
 3 koffieroom
 1 groene paprika
 100 geraspte kaas
 2 eieren
 1 knakworst
 300 zuurkool
 evt. wat kummel (karwijzaad)

Directions

Bereiding
1

Warm de oven voor op 200 graden.

2

Maak de broodmix klaar volgens de beschrijving.

3

Vet de bakplaat in en rol het deel hierop uit.

4

Laat de zuurkool goed uitlekken en snijd deze fijn.

5

Maak de paprika schoon en snijd ze in blokjes.

6

Snijd de knakworst in plakjes.

7

Meng de zuurkool, paprika en worst door elkaar heen en schep dit op de pizza bodem.

8

Klop de eieren los met de koffieroom en schenk dit over de zuurkool.

9

Strooi de geraspte kaas over de pizza.

10

Bak de pizza in circa 30 minuten gaar.

Zuurkoolpizza