We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De kortste maand van het jaar levert weer een vol en veelzijdig programma. Goed om te zien dat er in Alkmaar telkens zoveel leuks te beleven is! In februari drinken we Long Island Iced Tea en Whiskey en luisteren we naar blues en funk. Cultureel is er altijd wel iets te beleven bij de Vest en deze maand krijgt Alkmaar een compleet nieuwe bioscoop. Waar ga jij heen?

1. The Bad Penny Band

Bad Penny Band

Aangevuld met de veelzijdige drummer Ulf Jacobs staat een optreden van Bad Penny garant voor een avond blues, rock, alles aangevuld met een touch van Ierse folkrock.

The Bad Penny Band treedt 5 februari op in Gunnery’s.

(Gratis toegang)

2. Cocktails

Cocktails bij 1480 FoodbarElke 1e zaterdag van de maand presenteert 1480 FoodBarCOCKTAILS! Dit betekent: één cocktail centraal en voor een speciale prijs te koop.

Aanstaande zaterdag 6 februari staat de Long Island Iced Tea centraal. Bestel er 2 voor slechts € 10.

3. Gitaarworkshop van Ruben Hoeke

Gitaarworkshop Ruben HoekeNa een succesvolle cursus afgelopen najaar, geeft Ruben Hoeke ook in 2016 een aantal RH Gitaarworkshops in de Taverne. Veel cursisten van het najaar doen nu ook weer mee en jij kan je ook opgeven. Vanaf 8 februari, 10 weken lang.

Win nu een gitaarworkshop twv € 250!

4. Hielander Whisky Festival Alkmaar

Op zo’n 3.000 m2 presenteren whiskyleveranciers hun beste whisky’s, zijn er Schotse en Ierse lekkernijen te krijgen, is er kleding, reisinformatie, snuisterijen en veel, heel veel whisky. Op 12 en 13 februari in de Grote Kerk.

5. Opening nieuwe bioscoop Vue

Met de opening van de nieuwe bioscoop in Alkmaar op 14 februari 2016 wordt de rebranding van JT Bioscopen naar Vue ingeluid.

6. Devon Allman (Alkmaar Blues Express)

Zanger, gitarist, toetsenist maar bovenal songwriter Devon Allman komt naar Victorie! De zoon van Gregg Allman (The Allman Brothers) lijkt zowel met band (Honeytribe) als solo voor de blues te zijn geboren. Op 14 februari speelt hij in Alkmaar.

7. Thank God it’s Friday with Hark & Soepp

Hoe kan je je weekend beter beginnen dan met heerlijke hapjes, een drankje en lekkere muziek? Op 26 februari heb je voor € 20 vier gerechtjes, een drankje en een spetterend optreden van HARK. En dat alles in één van de leukste tentjes van de superleuke Hekelstraat in Alkmaar: SOEPP.

8 t/m 10. Optredens in Theater de Vest

Tenslotte: ook in TAQA Theater de Vest kun je natuurlijk fijn opwarmen deze maand! Onze 3 aanraders:

Martijn Hillenius
Martijn Hillenius

Hilarische muzikale acts, rake typeringen en scherpe overdenkingen,

De Gelaarsde Poes

Ro Theater is terug met De Gelaarsde Poes. Een muzikale cocktail van sluwe streken en messcherpe klauwen. [uitverkocht]

FC de Rebellen
FC de Rebellen

Een avond voetbalentertainment met veel bekende namen.

Extra tip: vergeet Valentijnsdag niet

Natuurlijk ook in februari: Valentijnsdag! Wij hebben 14 tips in Alkmaar om romantisch te tafelen op 14 februari (plus nog 3 in de buurt)

Zit er wat leuks bij? Deel het dan met je vrienden!