We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

14 februari is het weer Valentijnsdag. De dag om wat extra tijd te besteden aan je geliefde. Maar ook een goed excuus om weer heerlijk te tafelen in één van de vele leuke restaurants in Alkmaar.

UIT072 is er om het jou gemakkelijk te maken. We gingen op onderzoek uit en verzamelden voor jou de leukste en lekkerste tips voor Valentijnsdag. In Alkmaar 14 Valentijnsmenu’s én 3 extra tips (altijd goed). Plus nog eens 4 in de buurt (Egmond en Bergen). Waar ga jij heen?

Speciale Valentijnsdagmenu’s

Valentijnsdag in Alkmaar

Abby’s – Samen genieten bij Abby’s. Beginnend met de proeverij van diverse voorgerechtjes en een grand dessert aan het eind. En daartussen naar keuze een Black Angus steak of juist 2 visjes. Jummie!
29,50 p.p. Reserveren: 072 – 511 11 11 Menu

Alkmaars Koffiehuis – Verras je geliefde al ’s middags met een Valentijnslunch. Lekker ontspannen, met een Berlijns bord naar keuze, prosecco en 2 chocoladeliefdesbommen.
21,50 (totaal) Facebook event

Fellini – Speciaal voor Valentijnsdag stelt Fellini met liefde een smaakvol 3-gangen menu samen waar zelfs Cupido jaloers op zou worden. Wat dacht je van kwarteltjes, rog of zwezerik?
38,50 p.p. Meer info

De Filantroop – Filantropie is liefde voor de mensheid. Alkmaars pop-up restaurant kan dus niet achterblijven en is speciaal deze zondag geopend. Verras je lief en krijg gratis iets lekkers bij de koffie.
29,50 p.p. Reserveren: 06 31 99 43 42

Valentijnsmenu Samen

Grand Café Samen – Bij Samen een heerlijk shared dining menu. Samen genieten van een liefdevol 3-gangen proeverijtje van kleine gerechtjes. Denk aan ‘Zalm G&T’ en ‘Crème brulee met red velvet cake’
TIP 27,50 p.p. Flyer

Valentijnsmenu de Waag

Bourgondisch Café De Waag – Een liefdesmenu vol kleine hapjes om te delen: Sharing dishes. Ook mooi meegenomen: alle wijnen én bubbels van de wijnkaart slechts € 15 per fles.
vanaf 11,50 Menu

Granada – Liefde is… Samen genieten van een 3 gangen tapasdiner met een glaasje prosecco bij ontvangst.
29,50 p.p. Facebook event

Het Gulden Vlies – Ook de oudste herberg van Alkmaar heeft een speciaal valentijnsmenu. Een mooie combi van romantisch (‘Paprikaroomsoep met viooltjes’) en stoer (‘Steak USA met gamba’s’)
27,50 p.p. Menu

High5 Wine Bistro – Romantisch verrast worden met een welkomstamuse, een proeverij voor 2 en een verrassingsdessert. Oja, als hoofgerecht een Angussteak of zeebaarsfilet.
27,50 p.p. high5-winebistro.nl

De Kleine Waarheid – De Kleine Waarheid gooide hoge ogen bij onze zoektocht naar het beste restaurant van Alkmaar. Met Valentijnsdag serveren ze een gevarieerd menu voor een mooie prijs.
27,50 p.p. Menu

Meat & Co – Misschien is Valentijnsdag een mooie gelegenheid om het nieuwste restaurant van Alkmaar uit te proberen! Met Krokante Pijlen, Love Burger en een Drunk Pear Cheesecake.
29,95 p.p. Meer info op Facebook

Restaurant-Lounge Mij – Ook bij MIJ geniet je van een 4 gangen “shared dining” arrangement. Naar optie met een wijnarrangement (ook in BOB-porties).
45 p.p. restaurantloungemij.nl

Mojo’s – Voor degenen die eens iets anders willen dan een diner. Bij de High Valentijn in Mojo’s krijg je 3 bieren of 3 wijnen en bijpassende hapjes.
25 p.p. Reserveren: 072 – 520 7608 Menu

Seasons – Een verleidelijke verrassing van voorgerechten, een kalfsrib roast met gamba en schaaldierensaus (surf & turf anyone?) en een hartendiefdessert van verschillende nagerechten. Warm gastvrij genieten bij Seasons.
75 voor 2p. seasonsalkmaar.nl

Valentijnsdag in 072

Wil je een keer wat anders? Stap op de fiets, pak de auto (en neem een BOB-arrangement) of bel een taxi. Vlakbij Alkmaar hebben we nog 4 extra tips

The Bourbon Room (Bergen) – Een menu vol liefde! Pastrami, carpaccio en cappocollo, risotto, surf & turf en een dessert vol chocolade. Je wordt bovendien extra verwend met een amuse én aperitief van het huis.
33 – 38 p.p. 3 of 4 gangen Reserveren: 072 – 58 13 696

Fabbrica (Bergen) – Oesters, coquilles en kalfsnek. Heerlijk genieten van een valentijns diner in een NY Style Bistro.
37,50 p.p. Menu Reserveren: 072 – 820 0301

Gasterij Nieuw Westert (Egmond-Binnen) – Een liefdelijk menu in een oude boerderij. Van de ontvangst met een Kir Royale, via een luxe proeverij naar de kalfsoester met Langoustines. En natuurlijk chocolade toe!
39,50 p.p. Menu

Zilte Zoen (Egmond aan Zee) – Aan de voet van de vuurtoren, met uitzicht op strand en zee genieten van pinchos, zoetigheden en een keuze tussen zeebaars en haasbiefstuk.
32,50 p.p. Menu

Altijd goed als je wat te vieren hebt

Drie restaurants staan bij ons bovenaan als je luxe wilt tafelen in een romantische omgeving. Ze hebben geen speciaal Valentijnsdagmenu, maar mogen toch niet ontbreken.

’t Stokpaardje – Al jaren bovenaan de overzichten met beste restaurants van Alkmaar. Altijd goed voor een culinaire avond.
32,50 – 60 Meer info

Rue de la Plume – Een nieuwe chefkok en een volledig nieuwe inrichting. En met Valentijnsdag een kleine verrassing. Genoeg reden om een kijkje te nemen 🙂
32,50 – 52,50 ruedelaplume.nl

Fabers – In een prachtig historisch pand genieten van culinaire creaties. Prachtige gerechtjes, mooie ambiance!
35 – 59 Lees onze review