We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In september zijn er genoeg leuke dingen te doen: Lichtjesavond Alkmaar, de Keltische Middag en Kunst tot de Nacht 2016. Onze TIP op de eerste plek, Club 3voor12 NH! Met nog wat extragratis tips in het 072-gebied!

Dat en nog veel meer in onze tips voor september:

1. Club 3voor12 NH – St. Tropez, Storksky en Sloehand

Club 3 voor12 NHZoals bekend introduceert Victorie, tijdens de o zo fijne Club 3voor12 NH-avonden i.s.m. 3voor12 bands die door landelijke muziekpers, radio 3FM, bloggers en andere early adopters getipt worden. Bands die nadrukkelijk op de deur die ‘doorbraak’ heet staan te bonken. Op 8 september is het weer zo ver!

2. Lichtjesavond Alkmaar

Lichtjesavond AlkmaarOp zaterdag 3 september vindt voor de derde keer de betoverende avondvaartocht plaats door de sfeervolle grachten van Alkmaar. Om 19:30 uur is de aftrap met een spetterend optreden van Kim de Boer in de Turfhaven.

3. Afsluiting Kermis

Kermis-Alkmaar-UIT072Zoals gebruikelijk sluit de kermis ook dit jaar weer af met vuurwerk. Het vuurwerk wordt afgestoken op de vertrouwde plek bij Noorderkade en vindt op zondag 4 september om 22.00 uur plaats. Uiteraard kan er daarna (en daarvoor) gewoon gebruik gemaakt worden van de aanwezige attracties.

4. Vurige jazz van Wilfried de Jong & BRUUT!

Wilfried de Jong & BRUUT!Wilfried de Jong is gevallen voor de jonge muzikanten van BRUUT! Muziek en tekst versmelten tot één geheel; het swingt, het beeft, het tintelt op het podium. Een van de vuigste jazzbandjes in het clubcircuit mag je niet missen! 30 september in Theater de Vest in ons eigen Alkmaar. Er zijn nog kaarten!

5. Kunst tot de Nacht

Kunst tot de NachtDe 14e editie van Kunst tot de Nacht is een feit. Op vrijdagavond 9 september presenteren tal van Alkmaarse culturele instellingen op geheel eigen wijze voorproefjes van wat er in het nieuwe seizoen te verwachten valt. Kijk, luister, geniet en ontdek de veelzijdigheid van cultureel Alkmaar tijdens deze avond/nacht.

6. Alkmaar Culinair Plaza

Van 9 t/m 11 september kunnen we weer smullen! De organisator (JCI Alkmaar) pakt flink uit om de 25e editie van het evenement van extra glans te voorzien. Niet alleen door de bezoekers te verrassen en te vermaken met culinaire versnaperingen, foodpairing en top entertainment. Dit jaar gaat de opbrengst naar maar liefst 25 goede doelen!

7. Blues Weekend Binnenstad Alkmaar

Ben je helemaal weg van Blues? Of maakt het je niet uit wat voor muziek je hoort en heb je gewoon zin in een feestje? Dan moet jij 23 t/m 25 september in de binnenstad van Alkmaar zijn. De gehele binnenstad doet mee aan dit festivalweekend: Alkmaar Blues Express.

Zondags is er op de Paardenmarkt een gezellige markt waar je Blues kan luisteren en muziekspulletjes kan uitzoeken. En zaterdag is het weer tijd voor de Alkmaar Shopping Night! De hele avond gezellig shoppen en genieten van live muziek op podia en op straat.

8. Keltische Middag

Houd je van Ierse en Schotse muziek? Dan is Cultuurpark de Hout the place to be op zondag 4 september. Op het veld is genoeg te doen en er staat een gezellige Keltische Markt. Ook aan de kleintjes is gedacht. Het festival begint om 13:00 uur en is om 18:30 uur afgelopen.

9. FRDS

Je weekend begint goed bij FRDS. [Fridays], dé vrijdagmiddag- en avondborrel van Alkmaar waar je keer op keer wordt verrast met culinaire hoogstandjes in een omgeving van bewogen en bevlogen muziek. Zet vrijdag 30 september in je agenda!

10. Nirvana Tribute

Deze maand is het 25 jaar geleden dat Nirvana de popwereld wakker schudde met de release van het album “Nevermind”. Het album bracht alternative naar het mainstream publiek en dat wordt dit jaar gevierd op verschillende podia; waaronder ons eigen Podium Victorie. Op vrijdag 30 september vieren we ’25 jaar Nevermind’. En jij kunt 2 kaartjes winnen!

3 Tips buiten Alkmaar

Omdat het nog steeds een lekker fietsweertje is, hebben we deze maand ook 3 tips vlak buiten Alkmaar.

1. Jazz and Sail

Tijdens Jazz and Sail staan Bergen & Bergen aan Zee 2 t/m 4 september geheel in het teken van de jazz, verspreid door het dorp bevinden zich zes buitenpodia. Ook aan het strand treden diverse bands op.

2. Willibrordus Draait Door

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar krijg Willibrordus Draait Door een vervolg in en rond de Cultuurkoepel in Heiloo. Een inspirerend en kleurrijk festival van 9 t/m 11 september.

3. BadaBoom Comedy Club

In een van de oudste etablissementen van Bergen is er donderdag 29 september weer een avond vol stand-up comedy. Met Ro Campball (VS), Max van den Burg en Wilko Terwijn.


Afgelopen maand in Alkmaar

Gemist in Alkmaar?

Misschien was je op vakantie. Of was je juist druk om je werk af te ronden. In elk geval: heb je deze populaire artikelen van afgelopen maand al gelezen?

1. Strandpaviljoens in 072

Strandpaviljoens in 072
Met het mooie weer van eind juli was er 1 artikel het populairst afgelopen maand. Natuurlijk ons overzicht van alle 20 strandpaviljoens in 072!

2. Versierd

Versierd Alkmaar
De leuke winkeltjes schieten als paddestoelen uit de grond in Alkmaar! Vorige maand lichtten we Versierd uit, inclusief enthousiaste eigenaar Gabriëlle.

3. Bier in Alkmaar

Bier in Alkmaar
Sommige lijstjes zijn zwaar, maar iemand moet het doen. UIT072 doet het, voor jou. Afgelopen maand zochten we de beste spots voor een goed biertje in Alkmaar.

Extra