We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dit is Alkmaar, TAQA Theater De Vest

  20:30 - 22:30

30 seconds, turfmarkt

Hoe Nederlands is ons Alkmaar eigenlijk? Of hoe Nederlands eigenlijk niet. Marcel van Rosmalen, Roelog de Vries en Jan Dirk van der Burg nemen je in ‘Dit is Alkmaar’ op 23 november in de Vest mee op een hilarische zoektocht naar wat zo er zo typisch Alkmaars is 

Wie is de Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En zo ja, waaruit bestaat die dan? En wat zijn onze volkomen- en onvolkomenheden? NRC-columnist Marcel van Roosmalen, Fotograaf des Vaderlands Roelof de Vries en Radio 1-presentator en Slimste Mens Jan Dirk van der Burg proberen in ‘Dit Is Alkmaar’ het antwoord te vinden.

Jan Dirk zoekt naar wat er zo typisch Alkmaar is. Marcel deelt op zijn geheel eigen wijze zijn ervaringen en Roelof staaft aan de hand van harde feiten en triviale weetjes hoe hoog Alkmaar scoort op zijn ‘Nederlandmeter’. Een optreden van een lokale artiest en interviews met plaatselijke bekendheden dragen bij aan de uitslag, zodat aan het eind van de avond voor iedereen duidelijk is hoe (on)Nederlands Alkmaar eigenlijk is.


Kaart wordt geladen...