We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Open Dag Regionaal Archief Alkmaar

  11:00 - 16:00

Alkmaar, Archief, cultuur, Games, geschiedenis

Foto’s, floppy’s en games

Bij het  woord ‘Archief’ denken mensen vaak aan oude, vergeelde documenten. Maar dat is niet het enige dat het Regionaal Archief Alkmaar te bieden heeft. Tijdens de open dag op 9 november laten ze zien dat ze meer in huis hebben.

Wat kan je allemaal doen tijdens de open dag?

Naast het bezoeken van de depots, waar je normaal niet in mag, kan je tijdens de open dag terug in de tijd van de gamewereld door het spelen van allerlei retrogames op onder andere Commodore, Nintendo, DOS, Sega en Atari machines. Degene met de beste Pac-Man score op de Commodore 64 wint gratis Steam keys voor onder andere de computergames Verdun, Tannenberg en Marooners.

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van je familie, straat of huis? Dan kan je tijdens de open dag ook al je vragen stellen.

Maar ook met je 5,25″, 3,5″ floppy’s en Zip disks kan je bij de open dag terecht, want daar kan je ze uit laten lezen! En tot slot zijn er mooie en leuke boeken, kaarten en bord- en kaartspellen te koop.

Meer weten?

Ga naar de website van het Regionaal Archief Alkmaar.


Kaart wordt geladen...

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.