We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is alweer juni! In Alkmaar betekent dat veel leuke festivals, maar ook theater, paardenraces, bandjes en een unieke pubquiz. Wij zetten de top 10 todo’s voor deze maand overzichtelijk voor je op een rij.

De events die je niet mag missen deze maand

1. Yes in My Backyard

Yes In My Backyard

Ook de eerste week van juni geniet je nog van de samenwerking van Karavaan Festival en Popodium Victorie bij YES IN MY BACKYARD – een bruisend festival in het Alkmaarse Victoriepark.

Meer info

2. Titanic – De Musical [WINACTIE]

Titanic - de Musical

Met meer dan 800 voorstellingen op Broadway behoort ‘Titanic’ tot de grootste musicalsuccessen van het afgelopen decennium. 25 Jaar na de première van ‘Titanic’ op Broadway komt de musicalhit en winnaar van Tony Awards voor Beste Musical terug naar Nederland. Vanaf 2 juni in Theater de Vest!

Win 2 vrijkaarten t.w.v. € 119

3. Kaeskoppenstad

Kaeskoppenstad figurantenHet is eindelijk weer zo ver! Op 4 en 5 juni tovert Kaeskoppenstad de binnenstad van Alkmaar weer om tot d’Oude Stad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw.

Meer info…

4. Tuin der Lusten: Zondeval Live

Nieuw! Op Eerste Pinksterdag (5 juni) is er een nieuw muziekfestival in De Hout, vol met lokale bands van Zondeval én als headliner Queens Pleasure!

Meer info

5. Pinkster Races bij Drafbaan Alkmaar

Paardenraces bij Drafbaan AlkmaarEen keer een ander uitje met vrienden of gezin? Wat dacht je van een dagje paardenraces op de Alkmaarse drafbaan? Op 2e Pinksterdag zijn er 8 koersen op de laatste draverij voor de zomerstop.

Meer info…

6. Smaakmakend Festival

Smaakmakend Festival is terug! Het hele pinksterweekend (3,4, 5 en 6 juni) kun je op het Ringersplein heerlijk Bourgondisch genieten in de zon of onder de sterren van de lekkere diverse gerechten van de foodtrucks.

Meer info…

7. Zomer in de Mare

Een feestje voor de hele familie, met elk weekend een mooi en gratis toegankelijk programma voor jong en oud. Nieuw in De Mare: Picknickconcerten op de zaterdagavond! Neem zelf een picknickmandje mee of koop een heerlijk vers hapje voor een mooie prijs. Als toetje wordt een gratis voorstelling geserveerd!

Meer info…

8. Zomer op het Plein

Zomer op het PleinNa de activiteiten in De Mare start op 24 juni Zomer op het Plein. Elk weekend programmeert De Vest gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Deze maand brengt Marja van Katendrecht Marja’s Dooie Sterrenparade en geniet je van wereldse muziek van Amsterdam Klezmer Band en Karsu.

Meer info…

9. Live optredens in Café Paradiso

Café ParadisoIn Café Paradiso op de Platte Stenenbrug staat deze maand elk weekend gratis live muziek en leuke evenementen gepland! Kom gezellig een drankje doen en neem je oordopjes mee.

Bekijk de maandagenda

10. De eigenzinnige Annie M.G. Schmidt avond

Petra (de vrolijke boekenwurm) en de HeenenWeer wolf presenteren samen op 9 juni bij SOEPP de eerste en enige grote Annie M.G. Schmidt Pubquiz! Tussen de 3 rondes door, die gaan over haar leven, werk en beroemde boeken wordt een menu geserveerd, geïnspireerd op Otjes kookboek.

Meer info…

Extra