We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  14:00 - 23:00

festival, Karavaan, live muziek, theater

Ook dit jaar slaan Karavaan Festival en Popodium Victorie de handen ineen voor YES IN MY BACKYARD – een bruisend festival in het Alkmaarse Victoriepark.

Van 26 mei t/m 6 juni (Hemelvaart t/m Pinksteren) geniet je van het beste tentjestheater, circus en voorstellingen voor de hele familie, steengoede livemuziek van podium Victorie en lekker eten. De bar kijkt uit over het water en de speciaalbiertjes staan koud. Blote voetjes in het gras, zon op je gezicht en ontspannen maar!

Bijna elke avond livemuziek

Poppodium Victorie programmeert fantastische concerten in het park. Het barst van het talent en er is voor iedere smaak wat wils.

Amsterdamse Punkband Hang Youth geeft je met hun beukende songs een duidelijke boodschap: alles moet en kan beter in deze wereld. Popsensatie Froukje, bekend van de hit Ik wil Dansen, doet niet alleen Lowlands en Pinkpop aan, maar dus ook ons eigen YIMBY. Ook Wies trakteert je met lekkere rauwe nederpop.

Trek in wat anders? Wat dacht je van 4B2M (four brothers, two mothers), die met heerlijke drums en synths een versnellinkje hoger pakken. 4B2M bestaat uit onder andere leden van De Staat, dus dat wordt uit je dak gaan! En dit dan: wereldberoemde harpist Remy van Kesteren sluit Yimby af bijgestaan door geniale kleine robotjes bestaande uit allerlei huis, tuin en keuken apparatuur. Eric Corton regisseerde deze muzikale wereld vol betoverende visuals.

Theater voor iedereen

Ook dit jaar kun je genieten van divers theater. In de tentjes op het festivalterrein laat je je meenemen in voorstellingen over ontsnappen, gekte, uit je hoofd komen, uit je kast komen, over liefde, over voetbal, over te veel om op te noemen.

Er is circustheater met dans, mime, balansacrobatiek en luchtacrobatiek. Laat je ook lekker vermaken door het straattheater. Veel voorstellingen zijn interactief; je doet en maakt zelf mee.

YIMBY schotelt je ook locatietheater voor: voorstellingen op bijzondere locaties. Zoals Kaapdiegoeiekoop, een spectaculaire muziektheatervoorstelling aan zee. Of Antifaust, een theatraal ont-scheppingsverhaal middenin de polder, bij het voormalig Juliana Gemaal. Ook gaaf: de dansvoorstelling Föld in de Grote Kerk.

Food & Drinks

Op het festivalterrein kun je ook terecht voor heerlijk eten en allerlei drankjes. Er wordt een pop-up restaurant gebouwd en er is een bar met uitzicht over het water en gezellige terrassen.

Er zijn ook fijne combikaarten te koop. Daarmee combineer je bijvoorbeeld een voorstelling met lekker eten bij De Gasfabriek of buitenlucht koken op de BBQ. Regelmatig is er ook een combi-ticket te scoren, waarmee je naar een theatervoorstelling en een concert kan gaan. Bijvoorbeeld de combi Godenzonen en het concert van Froukje.

Handig om te weten

  • YIMBY is do 26 mei t/m ma 6 juni
  • Je koopt losse toegangskaarten voor de verschillende voorstellingen. Ticketprijzen variëren zo tussen de €10 en €15. Enkele voorstellingen zijn gratis.
  • Er zijn geen Coronamaatregelen
  • Check voor tijden, meer informatie & tickets: yesinmybackyard.nl

Kaart wordt geladen...

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.