We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wat kan je in februari verwachten in en om Alkmaar? Sneeuw en winterweer hebben we nog niet gehad, maar of dat nog gaat gebeuren? Deze events vinden in elk geval wel plaats.

Hier kom je je stoel wel voor uit in februari

1. Amusetour Alkmaar wintereditie

Amusetour 2016: 't Stokpaardje

Last-minute nog meewandelen met een lekker rondje Alkmaar? Op zondag 2 februari is de eerste Amusetour Alkmaar in 2020 een feit. Een winterse editie waarin je gezellig door de binnenstad van Alkmaar van restaurant naar restaurant wandelt om heerlijke hapjes en wijntjes te proberen. Kom jij ook 7 amuses en 7 bijpassende drankjes proeven? Er zijn nog een paar kaarten.

2. Wonderlicht

Wonderlicht Alkmaar

Wandel mee op 14 t/m 16 februari over het Bolwerk van Alkmaar en laat je langs bakens van licht en vuur verrassen door nationale en internationale straattheateracts. Wonderlicht is een magische theaterwandeling met het festivalhart op het Canadaplein. De avondwandeling leidt je door het historische stadspark. De prachtige route wordt aangelicht door de Belgische Vuurmeesters met vuurbomen, vuurkorven, fakkels en zoveel meer.

3. TOF Techno on Fire bij Podium Victorie

TOF techno on fire 2020

TOF is hét platform voor lokaal creatief geweld met de Alkmaarse underground als basis. Kom zaterdag 15 februari naar Podium Victorie voor rauwe ongecompliceerde underground techno met dik geluid, sicke innovatieve visualmapping en mindblowing lasers. Met artiesten als Dimi Angélis, Mike Storm live, Reece202, Bruud, VJ Kalaidoscoop en MC Gee Jee. Dat wil je niet missen.

4. Hielander Whiskey Festival in de Grote Kerk


Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari laten whiskyleveranciers, producenten, importeurs en verzamelaars je proeven van hun beste, lekkerste of bijzondere whisky’s tijdens het jaarlijks terugkerende Hielander Whisky Festival in de Grote Kerk. Ook zijn er Schotse en Ierse lekkernijen te krijgen, reisinformatie, snuisterijen en natuurlijk veel, heel veel whisky…

5. Après ski op het Waagplein én op de Brug

Apres ski Waagplein 2020

Ook als je deze winter niet op wintersport gaat, kun je toch die gezellige sfeer proeven! Op zondag 9 februari wordt het Waagplein namelijk omgetoverd tot een heus skigebied, inclusief het bier, de glühwein en de gezelligheid die bij après ski komt kijken. Ook wordt de horeca rond de Platte Stenenbrug omgebouwd tot Oostenrijkse sferen. Met de echte Après ski hits en de schnaps wordt het gegarandeerd weer een groot feest op de gezelligste brug van Alkmaar.

6. Joost Spijkers in Cultuurkoepel

Spijkers - Au Plat Pays

Op zaterdag 15 februari zing Joost Spijkers, bekend van de Ashton Brothers en zijn solo cabaret- en kleinkunstvoorstellingen, in ‘Spijkers – Au Plat Pays’ repertoire dat hem na aan het hart ligt in de sfeervolle Cultuurkoepel Heiloo op Landgoed Willibrordus. Je kunt chansons van Brel tot Aznavour en Shaffy verwachten. Uiteraard is er ook ruimte voor eigen repertoire van Joost Spijkers.

7. Culinaire Biertour Alkmaar

Lekkere biertjes met smakelijke hapjes proeven doe je op zondag 16 februari tijdens de wintereditie van de Culinaire Biertour in de binnenstad van Alkmaar. Tijdens de Culinaire Biertour ga je op een middag langs 6 verschillende restaurants en/of proeflokalen. Bij iedere locatie krijg je een uniek biertje en een bijpassend culinair gerecht. Na de tour is er een afterparty bij een van de 6 deelnemende locaties.

8. WATISNOW bij Podium Victorie

Watisnow Urban Music Festival

Op zaterdag 22 februari wordt Podium Victorie omgebouwd tot festivalterrein voor het grootste Urban Music Festival boven het Noordzeekanaal: WATISNOW. Met de vetste hiphop-artiesten van Nederlandse bodem en de lekkerste dj’s. Uiteraard is er een chill-area en kun je er ook wat eten.

9. Spellenbeurs in De Mare

De SpellentorenOok op zaterdag 22 februari: de Spectaculaire Spellenbeurs. Kom spellen uitproberen bij  wijkcentrum Mare Nostrum. Verschillende speluitgevers komen met hun beste en nieuwste spellen. Er is volop mogelijkheid om de spelletjes uit te proberen en om uitleg te krijgen. Voor iedere leeftijd is er een ruim aanbod in spellen, nieuw of tweedehands.

10. Smaakvol NH Expo

Smaakvol Noord-Holland Expo

Het afgelopen jaar zijn 11 chef-koks uit Noord-Holland geportretteerd. Deze foto’s worden van  1 t/m 29 februari geëxposeerd bij Waterkant Alkmaar. Na de expositie, op maandag 2 maart, worden de portretten geveild. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel. Tijdens Smaakvol Noord-Holland Expo/Event worden er ook verschillende evenementen georganiseerd, zoals diners, een buffet en een streekproductenmarkt met kookdemonstraties.

Extra