We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Slapen boven je favoriete restaurant? Het kan in Alkmaar. Steeds meer restaurants bieden hun gasten een totaal belevenis. Culinair genieten en als toetje een mooie kamer en een heerlijk bed. Voor als je geen puf meer hebt om naar huis te gaan of op zoek bent naar de perfecte citytrip. Bij deze lekkere restaurants kun je ook overnachten. Op de mooiste locaties in Alkmaar centrum.

Pas toen ik eind vorig jaar voor UIT072 begon te schrijven, viel het me op hoeveel goede restaurants meer bieden dan alleen een lekkere maaltijd. Ze bieden een totaal belevenis. Het lijkt een nieuwe trend die mij wel bevalt. Het eten in het gemiddelde hotel valt vaak tegen, wat erg jammer is want je verliest als hotel een grote kans. Om als restaurant in dat gat te springen is dan ook erg slim. Je bindt je gasten 24/7 en geeft ze een “thuis” om op terug te vallen. Daar wilde ik wel meer over weten. Ik ging op zoek en vond deze zes toprestaurants.

1. ‘t Fnidsen

restaurant – wijnlounge – boutique hotel

Op het Fnidsen, in de oude binnenstad van Alkmaar, vind je naamgenoot ’t Fnidsen; restaurant, wijnlounge en hotel. Naast culinair genieten van verfijnde gerechten uit de Franse keuken, ook een karakteristiek boutique hotel met zeven sfeervol ingerichte kamers. Door de oude uitstraling van het, deels gerenoveerde, monumentale pand, biedt ’t Fnidsen de ultieme combinatie tussen modern en authenticiteit. De hele dag genieten van heerlijk eten, topwijnen en een relaxte overnachting. Een echte aanrader dus.

’t Fnidsen, Fnidsen 107-109, Alkmaar
Website
’t Fnidsen op Facebook

2. Wolf

hotel – kitchen – bar

Mogen we je even voorstellen aan Wolf; hotel, restaurant & bar, midden in het centrum van Alkmaar. Gelegen aan de Mient met een gezellig terras aan het water. Verblijven bij Wolf is een ware belevenis.  Dineren in het gezellige en modern ingerichte restaurant, met een mooi samengesteld wijnarrangement en lekker natafelen bij de openhaard. Daarna heerlijk slapen in één van de acht comfortabel en uniek ingerichte kamers, van alle gemakken voorzien. Dompel je onder in de warme gastvrijheid van Wolf.

Wolf, Houttil 4-6, Alkmaar
Website
Wolf op Facebook

Wist je dat…..de kamers van Wolf net helemaal zijn opgeknapt? 

3. Hofman

bar – restaurant – slapen

Aan de andere kant van de Langestraat, tegenover de Grote Kerk, vind je Hofman. Hier draait het allemaal om delen. Niet alleen je eten, maar ook de nacht. Slapen bij Hofman is het perfecte vertrekpunt voor een heerlijk bezoek aan Alkmaar. Ontbijt, lunch en diner van een wereldwijd georiënteerde kaart. Daarna overnachten in een sfeervol ingerichte kamer voorzien van een stortdouche, flatscreen TV, mini bar en wifi. Een speciale ervaring als je het deelt met degene van wie je houdt.

Hofman, Kerkplein 7, Alkmaar
Website
Hofman op Facebook

Wist je dat…..in dit pand voorheen een drukkerij zat?

4. High5

winebar – boutique hotel

High5 is gespecialiseerd in wijn en relaxen, een fijne combinatie. Onder het genot van een uitgebreid tapasmenu kies je uit één van de veertig verschillende wijnen op glas, of je kiest voor de high wine; heerlijke hapjes en bijpassende topwijnen. Na en avondje “on the town” duik je in één van de negen warm, in smaakvol wijnthema, ingerichte hotelkamers van High5 boutique hotel. Gelegen in een historisch pand, hartje centrum, ervaar je het ultieme gevoel van thuis.

High5, Dubbelebuurt 1, Alkmaar
Website winebistro
Website hotel
High5 op Facebook

Wist je dat…..High5 een eigen wijngaard heeft in de Bourgogne? Domaine & Château La Côte des blancs. Natuurlijk staan de wijnen van de wijngaard op de kaart van de winebistro.

5. Soepp(er)

biologisch restaurant – bed & breakfast

Soepp is een begrip in Alkmaar. Een nuchter restaurant, met beide benen op de grond en gek op biologisch, duurzaam en vintage. In één van de leukste straatjes in het historische centrum staan de meiden van Soepp liefdevol te roeren boven een grote pan met soep. Maar ze serveren ook ontbijt, lunch, salades, vegan snacks en de lekkerste maaltijden. En dat is niet alles. In Soepper B&B logeer je in drie frisse en onlangs opgeknapte vintage/retro style appartementen. Allemaal voorzien van wifi, organische koffie & thee, handdoeken, bedlinnen, shampoo en badproducten! Een ultieme duurzame ervaring.

Soepp(er), Hekelstraat 31, Alkmaar
Website
Soepp op Facebook

6. Kings-Inn

brasserie – boutique hotel – hostel

Kings-Inn is een compleet concept; brasserie, hotel en hostel. Gezellig, knus en toegankelijk. Het zijn de gasten die Kings-Inn maken tot wat het is. Van zakenlui tot backpackers, van gezinnen tot vriendengroepen. De Brasserie heeft een uitgebreide menukaart die regelmatig wisselt, alles bereid met dagverse ingrediënten. Samen met de brasserie is het hotel gevestigd in een 17e eeuws kaaspakhuis, direct aan het water. Met dertien kamers is het één van de grotere hotels in het hart van de stad. Iedere kamer zijn eigen sfeer; stijlvol en charmant. Het hostel heeft plek voor wel honderdveertig mensen en heeft zowel dorms als privé-kamers. Voordelig en goedverzorgd overnachten.

Kings-Inn, Koningsstraat 6, Alkmaar,
Website
Kings-Inn op Facebook

Wist je dat…..je bij Kings-Inn ook bootjes en fietsen kan huren om op een andere manier kennis te maken met Alkmaar.

Alle hotels in Alkmaar en omgeving

Voldoen deze hotels toch niet aan je wensen? Geen nood, we hebben alle hotels in Alkmaar en omgeving voor je in kaart gebracht: check uit072.nl/hotels.