We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is mei, de zon begint te schijnen, de lente is losgebarsten, kortom: het festivalseizoen is aangebroken! Wij verzamelden de 10 tofste festivals in en om Alkmaar voor je. Aan keuze geen gebrek!

Van cultuurliefhebber tot dancebeest, hardrocker tot artlover, met of zonder kinderen: iedereen komt ruimschoots aan zijn trekken dit seizoen. We zijn al lekker van start gegaan met Kaaspop en Victorious. Deze wil je ook in geen geval missen:

1. Bevrijdingsfestival

Cultuurpark de HoutZondag 5 mei vier je natuurlijk je vrijheid op het Bevrijdingsfestival. Er is muziek, informatie en cultuur voor jong en oud. Naast optredens bijwonen kun je speeddaten met veteranen, die je meenemen in hun verhalen. Voor de kinderen zijn er onder andere een zweefmolen, springkussens en wordt er geschminkt.

Waar: Cultuurpark de Hout
Wanneer: 5 mei
Prijs: Toegang is gratis

2. De Hout op Stelten

Hout op steltenZaterdag 26 mei wordt de Hout omgetoverd tot heuse camping! Een middag vol vermaak met de kinderen tijdens De Hout op Stelten. Je kunt een douche maken van een fiets en zelf pizza’s bakken. Rond het kampvuur worden verhalen verteld en er wordt muziek en theater gemaakt.

Waar: Cultuurpark de Hout
Wanneer: 26 mei 13:00
Prijs: Toegang is gratis

3. Woodlands Festival TIP

Woodlands FestivalWoodlands is dit jaar terug met een nieuwe opzet! Zaterdag 1 juni is nu 18+ en belooft een rauw randje met een techno area, urban & eclectic stage, hip-hop, swingbeat, drum ’n base, Woodstock69 en de Silent Disco. De Speciaalbiertuin is terug en aangevuld met wijnbar. Zondag 2 juni staat geheel in het teken van relaxen met de familie.

Tip: binnenkort kun je bij UIT072 vrijkaarten winnen voor Woodlands!

Waar: IJsbaan van Bergen aan de Oudtburghweg 3
Wanneer: zaterdag 1 en zondag 2 juni
Prijs: Zaterdag vanaf € 18,50, zondag gratis toegang

4. Karavaan Festival

Karavaan Festival 2019 AlkmaarVan Hemelvaart tot Pinksteren is het weer zover: Karavaan Festival 2019! Met een nieuwe locatie voor het festivalhart én 5 tips van UIT072 waarom je dit niet mag missen (straattheater, muziek en veel meer).

Waar: Victoriepark (en daarbuiten)
Wanneer: 31 mei – 10 juni
Prijs: vanaf €0

5. Devotion Outdoor

devotion outdoor 2019 flyerZaterdag 15 juni is het Carnaval Festival! Nee, niet in de Efteling, maar tijdens Devotion Outdoor op het evenemententerrein aan de Olympiaweg. Het festival pakt uit met maar liefst 6 stages en meer dan 50 dj’s!

Waar: Evenemententerrein Alkmaar, Olympiaweg 26
Wanneer: 15 juni 12:30 – 22:30 uur
Prijs: Vanaf € 36,50

6. Festival KUUB

festival kuub 2019Zaterdag 15 juni bestaat Festival KUUB vijf jaar en breekt door met bewegende ‘kunstmuren’, buitengewoon goede live muziekvibes en een heus storytelling circuit. Enthousiast en aanstormend cultureel talent uit de regio je mee in 20 workshops en 50 podiumacts!

Waar: Canadaplein
Wanneer: 15 juni 12:00 – 21:00 uur
Prijs: Toegang is gratis

7. Indian Summer Festival

indian summer festival flyer-2019Vrijdag 28 en zaterdag 29 juni gaat het grootste festival van de regio weer los. Indian Summer festival belooft dit jaar XL!  Het feestje begint vrijdag met de preparty op Camp Twilight Zone. Zaterdag wordt extra groot uitgepakt met een Après Ski Winter-Wonderland, open-air mainstage en reuzenrad. Nagenieten kan tijdens de afterparty.

Waar: Recreatiegebied Geestmerambacht
Wanneer: vrijdag 28 en zaterdag 29 juni
Prijs: Vanaf € 60,-

8. Mixtream Festival

mixtream 2019 logoDe zomer sluit je af met Mixtream! Zondag 25 augustus strijkt het festival weer neer in het groene hart van Heerhugowaard. Het kleinschalige gratis festival weet al jaren een flinke crowd op de benen te krijgen. Verwacht aanstormend talent uit de regio gecombineerd met een lijstje gerenommeerde namen.

Waar: Rosariumpark, Heerhugowaard
Wanneer: 20 april 14:00 – 22:30 uur
Prijs: Vanaf € 32,50

9. Wilibrordus Draait Door

Willibrordus Draait Door3 dagen vol  muziek, (straat)theater, kunstenaars, schrijvers, vertellers, rollende keukens en gezelligheid in Heiloo. Wilibrordus Draait Door op 30, 31 augustus en 1 september rond de cultuurkoepel op op landgoed Willibrord (GGZ-terrein).

Waar: Landgoed Willibrordus, Heiloo
Wanneer: 30, 31 augustus en 1 september
Prijs: Toegang is gratis

10. Herrie Metal Festival

herrie metal alkmaar 2019Zaterdag 12 oktober is HAL25 het walhalla voor metal liefhebbend Alkmaar. Nationale en internationale metalheads blazen je blafhard en retesnel omver! Herrie Metal, een nieuw snoeihard festival, is zoals de organisatie omschrijft: “luid, hard, smerig, snel en je moeder heeft er waarschijnlijk een hekel aan!”.

Waar: HAL25
Wanneer: 12 oktober 16:00 – 00:00 uur
Prijs: Vanaf € 12,50

Honger naar meer?

Wat dacht je van de foodfestivals? Wij hebben er al 8 voor je op een rijtje gezet!