We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

STEAK Alkmaar

Steak serveert eerlijke gerechten zonder poespas. Het concept is pure eenvoud, waarbij je het zo uitgebreid kan maken als je zelf wilt. De stoere en warme inrichting van Steak biedt plaats aan 120 zitplaatsen en een grote bar.

Korte lijnen met Alkmaarse slager

Het vlees van Steak komt van Keurslagerij Richard Groot uit Daalmeer, Alkmaar. Steak is trots op de korte lijnen tussen restaurant en leverancier, wat zorgt voor de mooiste producten.

Niet alleen steak

Ondanks de naam kun je bij Steak ook meer krijgen dan alleen steaks. De gevarieerde kaart bestaat naast kipsaté en varkenshaas onder meer uit diverse visgerechten (zeetong, kabeljouw, tonijn), maaltijdsalades en vegetarische opties (spinazie ravioli, tortilla wrap). Zelfs Oma’s draadjesvlees met rode kool en puree is te bestellen!

Pand met geschiedenis

Het pand begon als voorname woning, eigendom van Anthony Studler van Zurck (één van de heren van Bergen). Studler van Zurck werd al vroeg wees, maar erfde een grote hoeveelheid aandelen VOC. Bij het handelen met deze aandelen op de Amsterdamse beurs verdiende hij zoveel geld dat hij in 1641 de Heerlijkheid (Bergen) kocht en er het Oude Hof liet bouwen.

STEAK Alkmaar in pand De Bios

Het pand: hoek Doelenstraat, Gedempte Nieuwesloot

De voorzijde van het pand zit aan de smalle Doelenstraat. Dit komt omdat tijdens de bouw de Nieuwesloot nog niet gedempt was. Bovendien was de Doelenstraat in de tijd van de bouw een straat van aanzien, waar onder andere het gruttersgildehuis en twee schutterijen waren gevestigd.

Na Studler van Zurck kende het pand verschillende eigenaren, waaronder een herenlogement, de Nutsspaarbank en de Ambachtsschool. Uiteindelijk werd het in 1913 verbouwd tot filmhuis ‘Cinema Américain’ en later gewoon ‘Cinema’. De bioscoopexploitant verplaatste de entree in 1935 naar de (inmiddels gedempte) Nieuwesloot. De bioscoop sloot haar deuren in 1995.

In 2005 is het pand verbouwd tot restaurant. Eerst was restaurant De Bios jarenlang een culinair begrip in Alkmaar en omstreken. En sinds een aantal jaren kun je in dit eeuwenoude pand in hartje Alkmaar genieten van Steak.

Lees ook onze review van Steak & Lobster Night


Kaart wordt geladen...