We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij de eerste hap tournedos openden mijn ogen iets verder. Ik glimlachte en dacht aan zoveel mooie momenten en wist weer: zo moet een biefstukje. Zo was het ooit. Gewoon in boter gebakken. – Frits

Steak & Lobster Night. In onze eigen Alkmaar! Veel meer dan die paar woorden hadden wij niet nodig om ons te laten verleiden tot een bezoek. Dit weekend was de tweede editie van Steak & Lobster Night bij Steak Alkmaar. En UIT072 was er gelukkig bij!

Steak & Lobster Night?

Wat houdt het in? Nou, eigenlijk precies wat het zegt: de befaamde tournedos van Steak uit de pan samen met heerlijke kreeft van de grill. Top het af met een topping naar keuze en serveer met huigemaakte friet en verse botersla. Zo simpel, zo luxe, zo lekker.

Steak & Lobster: borden opmaken in keuken Steak & Lobster is een variant op Surf & Turf. Een concept wat in de VS en Australië al decennia populair is, maar in Nederland pas recent lijkt door te breken. Simpel gezegd: zeevruchten en vlees op 1 bord.

In Amsterdam is het een vast menu item bij meerdere restaurants, in Alkmaar kennen we het nog minder goed. Maar daar brengt Steak verandering in! De eerste keer was in augustus al een groot succes, het vervolg was nog drukker. En na wederom een succesvolle editie zal Steak & Lobster Night een terugkerende topper worden.

Gezellig tafelen in een pand met historie

Steak: grillworst

Grillworst van Keurslagerij Richard Groot met huisgemaakte steaksaus

De belofte van kreeft en goede biefstuk is voldoende om ons enthousiast te krijgen. We trotseerden de mist en schuifelden rond 18.00 bij Steak naar binnen. Eerste stop: de bar, voor een eerste drankje en kleine appetizer.

De eerste punten die ons opvielen: wat een gaaf pand en wat zit je hier gezellig! Het licht staat zacht, net als de muziek en door de verschillende vloeren zijn er meerdere plekken om knus te dineren.

De sfeer wordt niet in de laatste plaats gecreëerd door de gastvrije, vriendelijke en professionele bediening. Fred Bakker, sinds begin dit jaar eigenaar van Steak, staat als een ware kastelein achter de toog. De keukenbrigade loopt gesmeerd en bedrijfsleider Sam zorgt voor een gemoedelijke ontvangst.

Steak: Fred

Fred Bakker, sinds begin 2015 eigenaar van Steak

Tournedos & halve kreeft

Na het eerste drankje en hapje was het tijd voor de hoofdreden van ons bezoek: de tournedos en kreeft. Maar niet voordat we nog een keuze mochten maken uit verschillende toppings. De asian teriyaki lieten we ditmaal links liggen en we kozen voor de caribbean style en de klassieke kreeftenboter.

Eerst hadden we al even in de keuken gespiekt, dus we wisten al hoe lekker het eindresultaat eruit zag. En zo smaakte het ook: geen poespas, maar gewoon goede kwaliteit en dito bereiding!

Een restaurant met de naam Steak schept verwachtingen, die gelukkig meer dan waar werden gemaakt. De ouderwets gebakken tournedos was perfect rosé en heerlijk zacht. De boterjus werd keurig los ernaast geserveerd, zodat het niet door te kreeft zou mengen.

Steak & Lobster: bord

Surf & Turf zoals het bedoeld is!

Bij de eerste hap steak en jus waren er 3 woorden die de beleving samenvatten: ouderwets Bourgondisch smaakvol. In combinatie met de kreeft en een goed glas wijn maken de Bourgondische beleving compleet. Kan het luxer, zonder overbodige toevoegingen?

Zelf genieten van Steak & Lobster Night

Steak & Lobster Night staat voorlopig elke 4 maanden bij Steak op het programma. De volgende zal dus begin maart zijn. Maar ook voor die tijd is Steak een aanrader om te proberen: topkwaliteit producten voor een goede prijs in een gemoedelijke sfeer. Daar zijn wij altijd voor te porren.

Tip: Steak doet komende week ook mee met de Alkmaarse Restaurant 10-daagse 2015. Een goede aanleiding om een mooi herfstig menu mee te pakken.

Restaurant Steak

Doelenstraat 25
1811KX Alkmaar
T: 072 5113951
E: info@steakalkmaar.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag: 17:00 – 0:00
Maandag gesloten

 

Steak & Lobster Night: luxe zonder poespas
Luxe en toch laagdrempeligGoed etenGemoedelijk en gastvrij
Eerlijke doch pittige prijs
4.3Bourgondisch
Sfeer
Eten en drinken
Prijs/kwaliteit
Facebook recensies