We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is rond half zeven als ik binnenkom bij Café Castel en al best druk. Er is nog een plekje vrij aan de bar, maar als ik wil kan ik ook gaan zitten aan een van de hoge tafels. Ik kies voor een plek aan de kop van de bar, want dan kan ik Robin Hoes, eigenaar en gastheer van vanavond, bestoken met mijn vragen terwijl hij hard doorwerkt.

Het is gezellig bij Castel aan de bar. Je kunt zien dat Robin ruime ervaring heeft in de horeca.

En misschien is het ook wel een beetje met de paplepel ingegoten: met een vader die vroeger ook eigenaar was van een café Castel (aha, daar komt die naam dus vandaan) en waar “oom” Hans Bezembinder biertjes tapte achter de bar. Het was dan ook niet meer dan logisch dat, toen “het hoekje” van de Houttil (aan het Waagplein) vrijkwam, Robin zijn intrek deed en binnen enkele weken Café Castel opende.

Terwijl ik geniet van mijn drankje, komen er nog meer gasten binnen en ik zie dat bijna iedereen eten bestelt. Het is vandaag dan ook Steak Thursday bij Castel en dat loopt goed! De Steak XL is favoriet bij veel vaste klanten, maar ook de nieuwe klanten komen er weer voor terug.

Ik eet geen vlees, dus ik verken de rest van de kaart en bestel de zalmfilet. Ik laat mij vertellen dat deze bij vishandel Hoogland vandaan komt, lekker!

Biefstuk XL bij Café Castel Alkmaar

De populaire Steak XL

Zalm bij Café Castel Alkmaar

Zalm bij Café Castel Alkmaar

Ondanks dat het druk is heb ik binnen een half uur het eten voor me staan. De zalm smaakt me heerlijk: goed gebakken, lekker met een likje pesto én met groente en patat ernaast. Een volledige maaltijd.

Gezellig oud bruin café

Ik begon alleen aan de bar, maar binnen no-time zit ik te kletsen met de andere gasten. Het voelt een beetje als een oud bruin café: dezelfde gezelligheid en ongedwongenheid, maar dan iets hipper en met een uitgebreidere dinerkaart.

Na een blik op de drankenkaart zie ik dat Castel ook lekkere speciaal bieren heeft, met bijvoorbeeld Ciney blond en Jopen Mooie Nel op de tap. Afgelopen maand was het Castel Bockbier Weekender en zo staat er eigenlijk altijd wel iets op de agenda bij Castel.

Vorig jaar was de winterstop borrel met Henk Naber een groot succes, deze staat dan ook weer op de planning voor 17 december. Op vrijdag en zaterdag is er standaard een DJ in huis, zodat je lekker kunt blijven plakken na het eten.

Ik vind het een heerlijk no-nonsense eetcafé. Relaxed hangen aan de bar, goed eten, borrelen en dansen. Net waar je zin in hebt en als je niet kunt kiezen, doe je het gewoon lekker allemaal!

Meer over Castel

Leuk om te weten

  • Castel is open van dinsdag tot en met zondag.
  • Je kunt op donderdag, vrijdag, zaterdag en binnenkort ook op zondag een hapje komen eten.
  • De kaart is divers (van spareribs tot zalmfilet) en wisselt, check voor actuele informatie de website of Facebook.
  • Hapjes en snacks tot middernacht
  • Verschillende speciaal bieren op fles en tap. Voor lekkere wijntjes kun je hier ook terecht!

Café Castel

Houttil 42
1811 JN Alkmaar

Facebook

Openingstijden

  • Ma: gesloten
  • Di – wo: 16.00 uur tot 01.00 uur
  • Do: 16.00 uur tot 02.00 uur
  • Vr: 14.00 uur tot 03.00 uur
  • Za – zo: 12.00 uur tot 03.00 uur

Kaart wordt geladen...