We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De eerstvolgende editie van World Living Statues, het wereldkampioenschap levende standbeelden, wordt gehouden in Alkmaar! Waarschijnlijk in mei volgend jaar.

Na 13 edities van het WK Statues in Arnhem, komt het evenement naar Alkmaar. Daarna volgt een editie in het Hongaarse Veszprém, in 2023 Culturele Hoofdstad van Europa.

Van Arnhem via China en Zaandam naar Alkmaar

De laatste editie van het festival in Arnhem was in 2019. De Gelderse hoofdstad wilde niet langer jaarlijks een evenement rond levende standbeelden.

De organisatie vond een alternatief in de Chinese stad Qingdao. Alles was voor 2020 eigenlijk al rond, maar toen gooide corona roet in het eten. Zaandam bleek een goed alternatief. Maar opnieuw bleek Covid-19 een struikelblok.

Honderden levende standbeelden en honderdduizenden bezoekers

Er worden over het hele weekend zo’n 200 levende standbeelden verwacht. Aan het WK zelf doen zo’n 90 deelnemers mee, waarvan 30 uit Nederland.

Ook qua bezoekers zal het gezellig druk worden: op het hoogtepunt in Arnhem kwamen er 200.000 tot 300.000 mensen bij World Living Statues kijken!

Voorlopig is als datum het weekeinde van 20 tot en met 22 mei 2022 geprikt. Dan komen de beste levende standbeelden vanuit de hele wereld naar onze stad om op te treden.

Als eerste op de hoogte?

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.