We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

En toen was het weer januari. De maand vernoemd naar de Romeinse god Janus met zijn twee gezichten, waarmee hij tegelijkertijd naar het verleden en naar de toekomst kijkt. Bij UIT072 kijken we vooruit en hebben we weer een aantal mooie maandtips voor je. Hiermee kom je de nieuwjaarsmaand wel door!

De events die je niet mag missen deze maand

1. Nieuwjaarsduik Egmond

Nieuwjaarsduik

Op 1 januari begin je het nieuwe jaar natuurlijk met een frisse duik in de Noordzee vanaf het strand in Egmond aan Zee. Na een broodnodige warming up plons je als een ware Wim Hof – the Iceman – in het koude zeewater. Om er daarna weer zo snel mogelijk uit te hollen en je op te warmen met een warme chocomel. Dé ultieme coole start van 2020!

 

2. Koorklanken en technobeats in eigentijds winterritueel

Grote Kerk Alkmaar

Is de zee je te fris, laat je dan onderdompelen in een bijzonder muzikaal optreden over de winterwende op dé mooiste theaterlocatie van Alkmaar: de Grote Kerk. Op 3 januari combineren Project Wildeman en Cappella Amsterdam oude tradities en kerkelijke koorklanken met diepe technobeats en hedendaagse technologie tot opwindend muziektheater.

3. Comedynight bij Podium Victorie

Voorkom je winterdip door een extra stoot gelukshormonen bij de Comedynight van Podium Victorie. De absurde en hilarische verhalen van de comedians worden op 10 januari aan elkaar gepraat door een MC. Een bezoek aan de comedynight levert je genoeg endorfines om de rest van de winter stralend door te komen. En alles wat jij hoeft te doen is lekker ontspannen op je stoel te zitten.

4. Quiz mee bij Pubbattle of Pubquiz

Tijdens muzikaal vertier worden de leukste opdrachten op jouw team afgevuurd tijdens de Pubbattle in de King’s Inn op 11 januari. Bereid je voor op quizvragen, raad de plaat, doe-opdrachten, karaoke, kroegspelletjes en nog veel meer. Liever quizzen zonder opdrachten? Op 6 januari start ook het nieuwe Pubquiz seizoen in Gunnery’s.

5. Spellencafé in het Alkmaars Koffiehuis

De Spellentoren

Elke derde vrijdag van de maand is er weer het oergezellige Spellencafé in het Alkmaars Koffiehuis! Dus ook op 17 januari. De leukste spellenwinkel van Alkmaar De Spellentoren neemt een collectie spellen mee en verder zijn er veel mensen met eigen spellen, dus er is voor elk wat wils. Maak kennis met een nieuw spel, je kunt verzoeknummers melden bij De Spellentoren. Of speel juist een spelletje waar je al heel goed in bent. Wat is jouw favoriete spel eigenlijk?

6. Best of IDFA on Tour

best of idfa on tour

Traditiegetrouw vertoont Filmhuis Alkmaar in het weekend van 18 en 19 januari de hoogtepunten en winnende documentaires van het IDFA. Tijdens een dagprogramma worden de mooiste documentaires getoond van het internationale filmfestival dat in november plaatsvond in Amsterdam. Welke documentaire wil jij niet missen?

 

7. Alkmaars Eigenste Festival

Alkmaars Eigenste Festival

Op 18 januari keert Alkmaars Eigenste Festival terug. Niet op de Koelmalaan, maar bij Podium Victorie. Het festival biedt een podium aan grote en kleine bands uit Alkmaar en in iedere ruimte is wel iets te beleven. Wat loopt er toch een hoop talent rond in 072!

8. Gigantisch grote rommelmarkt

Gigantisch grote rommelmarkt

Toch niet zo gelukkig met je Sint- of kerstcadeau? Maak er iemand anders blij mee, op de grootste rommelmarkt in de regio bij de Wielerbaan/Sportpaleis. De meest uiteenlopende zaken worden hier op 19 januari aangeboden via ruim 200 kraampjes: boeken, platen, schilderijen, stereoapparatuur, decoratie, kleding, kleinmeubelen, gereedschap, noem het maar op. Echt vroege vogels kunnen om 8 uur ’s morgens al terecht.

9. Nationaal Theaterweekend

Theater de VestOok TAQA Theater De Vest is deelnemer aan het Nationaal Theaterweekend. In het weekend van 24 en 25 januari kun je voor slechts 10 euro per kaartje de meest mooie, grappige en indrukwekkende voorstellingen bezoeken. Kies voor toneel, cabaret of het try-out café bijvoorbeeld. Bekijk het programma met voorstellingen en gratis extra’s.

10. Het Winterpeen festival

victorie winterpeen festival 2019

Op 25 januari is het weer tijd voor het Winterpeen Festival bij Podium Victorie. Hét enige festival ter wereld waar je gratis binnenkomt met een winterwortel. Die penen worden door de festivalkok tot een overheerlijke soep gekookt en ’s nachts gratis uitgedeeld aan de bezoekers. Speciale gast is MEROL en wat er in de Moonshine Madness Rodeo Bar gaat gebeuren, is nog geheim.

 

 

Filmtips voor deze maand

Filmtips voor Januari

Filmhuis Alkmaar is het meest moderne filmhuis van Nederland met 3 filmzalen voor de betere film. De 3 filmtips voor deze maand: 

1. Once upon a time…in Hollywood

TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen.  De negende film van regisseur Quentin Tarantino speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. Deze film is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.

Tickets en meer info

2. The Matrix (20th Anniversery)

Twintig jaar na de originele release in 1999 keert deze cyberthriller terug op het grote doek. The Matrix, geschreven en geregisseerd door The Wachowski’s sleepte in 2000 maar liefst vier Oscars© in de wacht. Perceptie: De wereld zoals wij die kennen is echt. Werkelijkheid: De wereld bestaat niet: we worden dag in dag uit misleid door de almachtige kunstmatige intelligentie die ons leven beheerst.

Tickets en meer info

3. Apocalypse Now: Final Cut

Francis Ford Coppola’s epos uit 1979 over de waanzin van de Vietnamoorlog is wel omschreven als een oorlog op zich. De kosten liepen legendarisch uit de hand en de omstandigheden op de set waren gespannen. De Final Cut (2019) is gemaakt van een nieuwe hoge-resolutiescan met gereviseerde soundmix (nu met de ultralage geluiden van de helikopter).

Tickets en meer info

 

Extra