We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Best of IDFA on Tour

  13:30 - 19:00

film, IDFA

Twee dagen in januari de mooiste docu’s van het IDFA van afgelopen jaar. Wil je niet missen!

Traditiegetrouw vertoont Filmhuis Alkmaar op 18 en 26 januari de hoogtepunten en winnende documentaires van het IDFA. Tijdens een dagprogramma worden de mooiste documentaires getoond van het internationale filmfestival dat in november plaatsvond in Amsterdam. Welke documentaire wil jij niet missen?

Programma

Voorspel (Foreplay) (Nederland- 2019 – Anne van Campenhout – 15 min. Nederlands gesproken)
Bijzondere juryvermelding binnen de IDFA Competition for Kids & Docs

In deze ontwapenende documentaire worden tweedeklassers gevolgd tijdens de lessen seksuele voorlichting. Hun gezichten gloeien van gêne en nieuwsgierigheid, maar wat gaat er precies in hun hoofd om?

 

Sunless Shadows (Iran, Noorwegen – 2019 – Mehrdad Oskouei – 74 min. Perzisch gesproken, Nederlands ondertiteld)
Winnaar van de IDFA Award for Best Directing en openingsfilm van IDFA 2019

Een beeld van het leven in een Iraanse jeugdgevangenis, waar een groep minderjarige meisjes hun straf uitzit voor de moord op een mannelijk familielid. Wanneer ze alleen zijn met de camera delen ze hun gedachten, gevoelens en twijfels.

 

Collective (Roemenië, Luxemburg – 2019 – Alexander Nanau – 109 min. Roemeens, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld)
Eén van de publieksfavorieten

In deze explosieve politieke thriller onderzoekt filmmaker Alexander Nanau op briljante wijze de gevolgen van een verschrikkelijke brand in nachtclub Colectiv in Boekarest. Door zijn vasthoudendheid onthult hij stukje bij beetje de diepgaande corruptie waar zijn land onder te lijden heeft.

 

In a Whisper (Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Cuba – 2019 – Heidi Hassan, Patricia Pérez Fernández – 80 min. Spaans, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld)
Winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary

De Cubaanse hartsvriendinnen Patricia en Heidi verliezen elkaar uit het oog wanneer ze allebei naar Europa vertrekken. Jaren later sturen ze elkaar videobrieven. Fraai vormgegeven, gevoelig en openhartig verslag van twee opgebroken levens.

Meer info

Tickets: filmhuisalkmaar.nl
Prijs: € 27,50


Kaart wordt geladen...