We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

The Blue Zone verandert naam na claim uit VS

Peter en Tim voor (nu nog) The Blue ZoneTikje verstopt onder hysterische bordenStijlvol interieur

Nog geen half jaar geopend en nu al een naamsverandering: The Blue Zone trok de aandacht bij een stel overijverige advocaten uit de Verenigde Staten en gaat verder onder een nieuwe naam.

De Telegraaf kopt vandaag: “Boze Amerikanen maken Alkmaarse restauranthouders leven zuur“. Of het zo dramatisch is, laten we even buiten beschouwing. Maar vervelend is het wel voor Peter en Tim van restaurant The Blue Zone.

Peter en Tim voor The Blue Zone

Peter en Tim voor (nu nog) The Blue Zone

De naam die zij kozen voor hun nieuwe restaurant, bleek een geregistreerd handelsmerk in de VS. Overijverige advocaten vonden dat inbreuk werd gemaakt op de rechten van de eigenaar en legden een claim neer bij Tim en Peter.

Blue Zones LLC

De aanklager is het bedrijf Blue Zones LLC, van journalist Dan Buettner. Voor National Geographic schreef hij als een van de eersten over de zogenaamde Blue Zones en maakte dit later tot een verdienmodel. Hij verkoopt op bluezones.com boeken, maar ook petjes, t-shirts en health products.

Er lagen kansen om de rechtszaak te winnen, maar in plaats van een dure rechtszaak, kiezen de heren eieren voor hun geld. The Blue Zone gaat uiterlijk per 1 januari verder als The Blue District.

Meer over The Blue District

Ook al verandert de naam, de keuken en de gerechten gelukkig niet. Je kan nog steeds genieten van verrassende, lekkere en veelal gezonde gerechten. Nu nog bij The Blue Zone, maar straks dus bij The Blue District.

Kijk maar wat wij ervan vonden:

Review: The Blue District: Een culinaire wereldreis naar een lang gelukkig leven

Kaart wordt geladen...