We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alkmaar is een nieuwe horecazaak rijker. Vanaf zomer 2021 geopend op de Noorderkade te Alkmaar als The Blue Zone en vanaf eind 2021 verder onder een nieuwe naam: The Blue District.

Op onze mooie planeet zijn er 5 plekken waar mensen gemiddeld 90 tot 100  jaar worden, in goede gezondheid en zonder medicatie. Die plekken worden een Blue Zone genoemd. Kenmerkend voor deze Blue Zones: gezond voedsel, regelmatig nuttigen van een wijntje, zo min mogelijk stress en het samenzijn met familie en vrienden.

Al het goede uit de vijf Blue Zones komt samen bij The Blue District in Alkmaar. Een zeer diverse menukaart met de lekkerste Mediterrane en Oosterse gerechten uit:

  • Sardinië (Italië)
  • Okinawa (Japan)
  • Loma Linda (Californië)
  • Nicoya (Costa Rica)
  • Ikaria (Griekenland)

Een unieke smaakbeleving die je niet snel zal vergeten:

Review: The Blue District: Een culinaire wereldreis naar een lang gelukkig leven

Wie zitten er achter The Blue District?

De nieuwe eigenaren Peter Wouters en Tim Wouters zijn echte Alkmaarders. Peter werkte eerder bij Café Jong Belegen en organiseert tegenwoordig festivals zoals Alkmaar Smult, Kaaspop en Devotion.

Tim is de laatste jaren werkzaam geweest in diverse restaurants en bars in de binnenstad van Alkmaar. De horeca bleef trekken en Peter en Tim besloten om deze nieuwe stap te zetten.

Het voelde meteen goed. Een grote zaak met de mogelijkheid tot een mooi groot terras voor de deur en de gehele dag zon maakten dat ze er niet lang over na hoefden te denken. Ook hebben ze een leuke samenwerking met de mannenmode zaak Only For Men, waar in de toekomst leuke evenementen mee zullen worden georganiseerd.

Als chefkok hebben ze Harrit Tolsma gecharterd, jarenlang chef bij Abby’s en hij heeft diverse restaurants helpen opstarten. Ook bij The Blue District zet hij zich volledig in om er een mooie zaak van te maken.

Zo heeft Harrit al het goede uit de 5 Blue Zones gehaald en daar een heerlijke menukaart van gemaakt met Mediterraanse en Oosterse inslag. Het Team van The Blue District hoopt jullie snel te mogen ontvangen!

The Blue District is gelegen aan de Noorderkade 121 (Overstad) en is te bereiken via Only For Men (winkelcentrum Ringers) of de Noorderkade.

The Blue Zone?

The Blue District startte als The Blue Zone. Deze naam bleek echter een geregistreerd handelsmerk in de VS. Overijverige advocaten vonden dat inbreuk werd gemaakt op de rechten van de eigenaar en legden een claim neer bij Tim en Peter.

In plaats van een dure rechtzaak, kozen de heren eieren voor hun geld. The Blue Zone gaat uiterlijk per 1 januari verder als The Blue District.

Vroeger op deze locatie

Vanaf eind 2019 zat op deze locatie Restaurant Bitemark.

Review: Lees onze uitgebreide review van Bitemark

Praktische info

The Blue District Alkmaar

Noorderkade 121
1823 CJ Alkmaar
072 2001484
thebluezonerestaurant.nl


Openingstijden

  • Ma 12:00 – 18:00
  • Di Gesloten
  • Wo-za 10:00 – 00:00
  • Zo 12:00 – 00:00


Als eerste op de hoogte?


Kaart wordt geladen...