We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De onvolprezen Raven van Dorst kwam met haar tv-programma ‘Nachtdieren’ eind vorig jaar naar Alkmaar. Het resultaat zie je vanavond bij BNN/VARA!

In het programma gaat van Dorst op zoek naar het mysterie van de nacht met mensen die niet kunnen of willen slapen. Een van die mensen is kunstenares (en UIT072 redacteur!) Helen Roeten. Zij praat over haar kunst, het project The Living Museum en online zoom modeltekenen wereldwijd.

Je ziet het vanavond tussen 21:15 en 21:45 op NPO3.

Nachtdieren

Voor veel mensen is de nacht een moment om het bedje op te zoeken, op te laden, te herstellen van een drukke werkdag of een avondje in de kroeg. Toch brandt er in sommige huizen in Nederland nog steeds licht en dwalen andere mensen op straat, terwijl de rest van het land al lang op één oor ligt. Wie zijn deze mensen? En waarom zijn ze nog wakker? Kunnen ze niet slapen of willen ze niet slapen?

Raven van Dorst ontmoet in dit derde seizoen wederom uiteenlopende types in het holst van de nacht en stuit op hilarische en ontroerende ontmoetingen.

Carpe Noctem!

Raven: “Na twee seizoenen Nachtdieren heb ik er nog steeds geen genoeg van. Ook deze keer wikkelt elke stad die ik bezoek haar nachtelijke deken om me heen om me vervolgens de ene na de andere donkere verassing te bezorgen. Carpe noctem!”