We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Restaurant / Wijn Bistro Bar / Hotel ’t Fnidsen opende op woensdag 12 september 2018 voor het eerst de deuren. In de gelijknamige straat in d’Oude Stad van Alkmaar natuurlijk.

Restaurant ’t Fnidsen is een project van Chefkok Sam Piscaer en vinoloog Martijn Rootring. Sam Piscaer was eerder betrokken als eigenaar bij restaurant Loocatie te Heiloo, Amstel Hotel en Landgoed Duin & Kruidberg. Vinoloog Martijn Rootring verzorgt de wijnen. In de wijnlounge kunt u kiezen uit maar liefst dertig ‘open flessen’.

’t Fnidsen bestaat uit een restaurant en een wijn bistro bar:

Restaurant ’t FnidsenFnidsen Wijnlounge Restaurant Sukade

Het restaurant bevindt zich in de rechterhelft van het pand. Lekker avondvullend tafelen met vier of vijf gangen in een regelmatig wisselend verrassingsmenu van de Chef.

Lees onze review

Wijn Bistro Bar ’t FnidsenBurrata, Gerookte rib eye, Tonijn

Naast het restaurant is er sinds 2022 de Wijn Bistro Bar, in het laagdrempeliger linkerdeel van de zaak. Hier geniet je van gerechtjes van de bistrokaart, schappelijk geprijsd rond € 15 en gemakkelijk te delen.

Lees onze review

De sfeer van ’t Fnidsen is laagdrempelig, met de focus op drie- en viergangenmenu’s volgens de moderne Nederlands-Franse keuken. Het restaurant serveert verfijnde gerechten  met een hoofdrol voor dagverse en seizoensgebonden producten. Diverse groenten zijn afkomstig uit eigen moestuin. In de wijnlounge geniet u van verschillende wijnen en bijpassende bites.

Het restaurant hanteert een uitgebreid a-la-carte menu gebaseerd op Franse invloeden en wordt elke acht weken vernieuwd. Daarnaast serveert ’t Fnidsen  een chefsmenu, dat elke 2 wekenwordt aangepast. Bij alle gerechten staan lokale producten centraal en worden groentes uit eigen moestuin gebruikt.

Vroeger op Fnidsen 107 in Alkmaar

Tot 23 juli 2017 zat op deze locatie Mexicaans Restaurant Rose’s Cantina. Het pand dateert uit de 13e eeuw, met kenmerkende kolommen in Korinthische stijl.

Voordat het restaurant werd, zaten hier onder andere:

  • Een winkelier, Van Lieshout (1891)
  • Een zadelmakerij (1900)
  • Een sodafabriek (1910)
  • Een manufacturenwinkel (1948).

Verder is het een verzamelpunt geweest van tonnen en heeft er een koffiebranderij in gezeten. Onder andere de vader van de oprichter van Peet’s Coffee & Tea, de geestelijke vader van Starbucks, had zijn koffiebranderij aan het Fnidsen.

Praktische info

Leuk om te weten

  • Sam Piscaer startte in 2014 als partner bij restaurant Loocatie in Heiloo
  • Hiervoor werkte Sam bij het Amstel Hotel en Landgoed Duin & Kruidberg.
  • ’t Fnidsen is een voortzetting van Loocatie: het hele team verhuist mee naar Alkmaar
  • Vroeger zat op deze locatie restaurant Rose’s Cantina

Restaurant ’t Fnidsen

Fnidsen 107
1811 NE Alkmaar

072 844 32 34
Facebook


Openingstijden

Dagelijks geopend vanaf 12:00


Kaart wordt geladen...