We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Twee grote schijnwerpers trekken van ver de aandacht voor de opening van de nieuwe bioscoop in Alkmaar. De grote lichtgevende letters Vue steken boven alle andere gebouwen op Overstad uit. De weg naar de bioscoop is nog niet helemaal af, maar aan alles is te zien dat er hard is gewerkt.

Zondagavond kon het publiek voor het eerst terecht in de nieuwe megabioscoop van Vue. De echte Alkmaarder gaat natuurlijk op de fiets naar de film en speciaal voor hen is er een kleine inpandige fietsenstalling. Maar ook voor de bezoekers die met de auto komen, heeft Vue een eigen parkeergarage.

Als je Vue binnenstapt, heb je het idee dat je Alkmaar hebt verlaten. Vooraf is gezegd dat de megabioscoop on-Alkmaars groot is, hetgeen zeker het geval is.

Beleving en oog voor detail

Bij de entree begint de beleving. Klanten kunnen zelf hun kaartjes printen of ouderwets aan de kassa kopen. Speciaal voor de opening staan er meisjes met welkomstdrankjes en polaroidcameras. Zo kan iedere bezoeker een mooie fotoherinnering van de opening mee naar huis nemen. De foyer is boven. Het is groot en hoog, toch is er gelet op detail. De verlichting wordt gevormd door kleine theaterlampen en tafeltjes zijn in de vorm van muziekstandaards.

Centraal staat de bar. Hier kunnen bezoekers de bekende bioscoopsnacks en drankjes kopen. Uniek aan de Vue-bioscopen is de popcorn. Deze komt niet uit de fabriek, maar wordt gepopt waar je bijstaat en is daarom altijd vers, zoals je verwacht bij een bioscoop. Vervolgens pak je zelf wat drinken uit de koelkast en een reep chocolade en loop je naar de kassa. Bijna geheel selfservice.

Bioscoop met beenruimte

In de zaal waar wij keken naar de film Dirty Grandpa, was bijna alles af. Alleen de rijnummering en de VIP-stoelen ontbraken nog. De normale stoelen zitten heerlijk en er is zoveel beenruimte, dat je niet hoeft op te staan voor degene die voor je langs wil lopen. Maar er komen dus nog lekkerdere stoelen! Het scherm is gigantisch en het geluid perfect. We hadden niet anders verwacht met het super-de-luxe allernieuwste systeem dat verkrijgbaar is in bioscoopland.

De film Dirty Grandpa is trouwens een echte aanrader. Nadat oma is overleden, wil opa (Robert de Niro) weer genieten van het leven. Het liefst zou hij weer eens plezier beleven met een leuke studente. Daarom haalt hij zijn kleinzoon (Zac Efron) over om met hem mee op stap te gaan.

Tijdens het kijken van deze film moet je lachen om de grappen, maar zeker ook uit schaamte!

Alles in de nieuwe bioscoop draagt bij aan de beleving. Het is een waar spektakelstuk! Als je niet bij de opening aanwezig bent geweest, ga dan zeker snel eens langs!

Ben je er al geweest, dan horen we graag je mening. Aanrader of niet?

Meer over Vue Alkmaar

Bioscoop Vue Alkmaar

Pettemerstraat 1
1823 CW Alkmaar
T: 072-5113641

Bekijk het filmaanbod

Openingstijden kassa

Zo t/m wo: 10.00 – 20.45
Do 10.00 -21.30
Vr & za: 10.00 – 22.00


Kaart wordt geladen...