We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Uit eten voor een prikkie. Wist je dat je in Alkmaar bij een aantal restaurants goedkoop uit eten kan gaan? Vaak zelfs onder een tientje! Wij zetten onze 5 favoriete restaurants met een aantrekkelijke daghap of weekspecial voor je op een rijtje.

Stadskaffee Laurens

Stadskaffee Laurens

Geinig voor weinig! De naam zegt het al: elke donderdag heeft Stadskaffee Laurens een lekkere daghap voor slechts € 9,50. Elke week weer verrassend en gevarieerd, van Oosterse tonijn tot pizza en van groene curry tot zuurkool met sukade.

Prijs: daghap € 9,50
Wanneer: elke donderdag
Waar: Kerkplein 9, Alkmaar
Review: Wine & Dine Flight van Stadskaffee Laurens

Heerlijk Nel

Heerlijk Nel

Misschien vergeet je het af en toe, maar boven Café de Pilaren vind je een leuke, gezellige en lekkere bistro: Heerlijk Nel. Naast een ruim aanbod in speciaalbieren en een goede standaardkaart elke week een special voor € 10,50.

Prijs: weekspecial € 10,50
Wanneer: di-zo
Waar: Verdronkenoord 131, Alkmaar
Review: Bistro Heerlijk Nel: lekker eten in een huiselijke sfeer

SOEPP

Soepp: volle zaak

Betaalbaar, 100% biologisch en met liefde gemaakt. En dat in een sfeervolle zaak middenin de Oude Stad. Dan hebben we het natuurlijk over SOEPP. Naast meerdere soepen (klein € 5, groot € 7,50) hebben ze ook genoeg andere opties, waaronder een wekelijks wisselende warme maaltijd voor € 12,50 en regelmatig een vegan daghap voor € 10.

Prijs: weekspecial € 12,50, vegan daghap € 10
Wanneer: ma-zo
Waar: Hekelstraat 31, Alkmaar
Review: Nieuw: veganistische daghap bij Soepp

Vers

VERS Alkmaar (interieur)

Perfect voor als je vanuit Station Alkmaar naar huis gaat en geen zin meer hebt om te koken, maar ook sowieso de moeite van een bezoekje waard. Eigenaren Kees en Christel maken bij Vers alles zelf en natuurlijk vers. Op het menu veel opties voor onder een tientje, waaronder veel hamburgers en salades (rond € 7). Bovendien is er een wisselend weekmenu en een daghap voor € 7,50.

Prijs: daghap € 7,50
Wanneer: ma-vr
Waar: Stationsweg 41, Alkmaar
Lees ook: Buurderij Alkmaar: online kopen bij boeren uit de buurt

Stoer

Leerwerkrestaurant Stoer heeft doordeweeks een Plat du Stoer. Net als Vers praktisch dichtbij het station gelegen, haal je hier van dinsdag tot en met vrijdag een verse daghap voor € 8,50. Gemaakt van wat het land en het seizoen biedt.

Prijs: daghap € 8,50
Wanneer: di-vr
Waar: Stationsweg 78f, Alkmaar
Site: restaurantstoer.nl

King’s Inn

Bij King’s Inn ben je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat welkom in de knusse brasserie. De toegankelijke menukaart biedt standaard keuze uit vis-, vlees- en vegetarische gerechten en dagelijks is er een dagschotel voor € 9,50.

Prijs: weekspecial € 12,50, vegan daghap € 10
Wanneer: ma-zo
Waar: Koningsstraat 6, Alkmaar
Site: kings-inn.com

Alkmaars Koffiehuis

Alkmaars Koffiehuis

Alkmaars Koffiehuis is een relaxte stek voor een speciaalbiertje in Alkmaar, om te flexwerken of om mee te doen aan een van de events, zoals spelletjesavond of pubquiz. Ook hier hebben ze een ouderwets koopavondmenu: elke donderdag een daghap voor onder de € 10.

Prijs: daghap € 4 tot € 9
Wanneer: donderdag
Waar: Gedempte Nieuwesloot 42, Alkmaar
Zie ook: 5 beste spots voor bier in Alkmaar

Extra info

Natuurlijk heb je naast deze restaurants in Alkmaar nog een keur aan snackbars en pizzeria’s waar je voor onder een tientje een patatje met snack of een pizza Margherita haalt, maar in dit lijstje proberen we je (als altijd) de echte tips te geven.

Hebben we een van jouw favorieten overgeslaten? Laat het ons gerust weten! Ook wij houden altijd van nieuwe aanraders 🙂