We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
D662yPOGROE

De bartender. Degene die de drankjes inschenkt, verhalen aanhoort en je welkom laat voelen in het café. UIT072 gaat op zoek naar de Leukste Bartenders van Alkmaar! Jullie hebben 5 bartenders genomineerd die we de komende weken ’t hemd van het lijf gaan vragen. Deze keer leggen we 5 vragen voor aan: Joost, vaste bartender bij Café Bruintje aan het Ritsevoort.

1. Waarom ben je hier komen werken?

“Ik werkte toendertijd in de Vestibule, dat is hier even om de hoek. Daar ben ik gestopt, maar ik wist niet wat ik ging doen, ik wilde een andere job. Ik ben toen benaderd om hier te komen werken, en daar had ik wel oren naar, om barkeeper te worden.”

We weten dat Joost al een hele tijd in Bruintje werkt. Hoe zit dat? “12 jaar lang, nu bijna 7 jaar samen met mijn compagnon samen en daar voor al vijf jaar voor de baas, dus al 12 jaar lang bestier ik het hier.” vertelt Joost.

2. Wat vind je het leukste in dit werk?

Daar hoeft Joost niet lang over na te denken: “Ik vind het leuk om mensen samen te brengen, jong en oud. Ik vind het leuk om een twintigjarige een gesprek te zien hebben met een tachtigjarige. Ik vind het leuk om mensen een leuke avond te bezorgen en dat ze met een lach op het gezicht weg gaan. Daar haal ik mijn voldoening uit.”

Het is ons opgevallen dat café Bruintje van alle leeftijden is. Joost stemt in en vult aan: “Alle leeftijden, van jong tot oud. Maar ook van alle beroepen, dus van de vuilnisman tot aan de advocaat, en dat mengt met elkaar en dat is leuk.

3. Wat vind je de leukste dag om te werken?

Joost: “Ik vind sowieso Alkmaars ontzet heel erg leuk, 7 en 8 oktober. Dan is het een weerzien van vele bekenden en heel Alkmaar loopt uit om een drankje te halen en dat is wel heel erg leuk.”

Wij vinden het tijdens Alkmaars Ontzet het gezelligst op het Ritsevoort. Joost is het natuurlijk met ons eens: “Ritsevoort is de A-locatie op Alkmaars ontzet ja.”

4. Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt?

“10 jaar terug werd AZ kampioen. Na de huldiging kwam de selectie van AZ hier binnen. Toen ging dat op een gegeven moment in de rondte, dat ze hier waren, in de stad en toen hebben we op een gegeven moment de deur dicht moeten doen, zoveel aanloop dat er was.” vertelt Jan.

Het blijkt dat hij ook stiekem een prankster is: “Hiernaast zit een coffeeshop, het zijn hele goeie buren hoor, heel erg leuk. Er was op een gegeven moment een calamiteit of iets anders. Toen kwamen er twee politieagenten op mountainbikes en die zetten hun fiets buiten tegen de tafel aan en die vlogen naar binnen. En die kwamen weer terug na 2 minuten, het bleek loos alarm te zijn, maar ondertussen hadden we hun fietsen binnen gezet. Dus ze dachten dat hun fietsen gestolen waren. Dus ze stonden om zich heen te kijken, en het hele café zat vol, dus het was één en al gelach.”

5. Waar ga je zelf graag naar toe voor een drankje?

“Wat ik eigenlijk een heel mooi café vind – en het is ook een heel bijzonder café omdat het al zo lang bestaat – is De Kleine Toelast op de Laat. Het is nu een jaar dicht omdat de eigenaar een tia heeft gehad. Maar dat café is legendarisch, dus als ik een drankje ga halen is het daar.” 

Nu moet Joost dus uitwijken: “Verder vind ik het heel erg leuk om op de Platte Stenenbrug een rondje te doen, even bij de Gunnery’s bij Dianto kijken, of in De Pilaren, of bij De Koning. Waagplein niet meer, daar ben ik wel een beetje te oud voor.” lacht hij.

Stem nu!

Wordt Joost de leukste bartender van Alkmaar?

Deze maand gaan we bij alle genomineerde bartenders langs voor een interview, zodat JIJ goed geïnformeerd kan stemmen op jouw favoriet.

Onder de stemmers verloten we bovendien mooie prijzen, mogelijk gemaakt door IT=Alkmaar.