We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
mpQsh20wx4c

De bartender. Degene die de drankjes inschenkt, verhalen aanhoort en je welkom laat voelen in het café. UIT072 gaat op zoek naar de Leukste Bartenders van Alkmaar! Jullie hebben 5 bartenders genomineerd die we de komende weken ’t hemd van het lijf gaan vragen. Deze keer leggen we 5 vragen voor aan: Isa (20) , vaste bartender bij Café De Pilaren.

1. Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?

“Ik ben hier gaan werken omdat ik een vakantiebaan nodig had. Mijn moeder kwam hier weleens en die hoorde dat ze hier iemand nodig hadden. Ik ben hier eigenlijk blijven hangen en niet meer weggegaan. Dat is nu denk 1,5 jaar terug.”

2. Wat vind je het leukste in dit werk?

Ik werk woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Zaterdag vind ik altijd heel leuk, omdat hier dan een bandje komt spelen. Het is dan heel gezellig met mensen die komen dansen. Hier komen echt allemaal verschillende soorten mensen. Jong, oud, echt alles. En ik vind het gewoon gezellig. Ik vind het het leukst om contact met ze te hebben, met ze te praten. Daar is zeker wel tijd voor. Niet altijd, maar het kan zeker. 

Soms zijn er ook minder leuke dingen. Je werkt heel vaak en vaak ’s avonds en in het weekend. Dan mis je wel eens verjaardagen en feestjes. Als je daar niet tegen kan dan moet je niet in de horeca gaan werken.”

3. Voor wie wil je nog eens een drankje inschenken?

“Prinses Beatrix. Het lijkt me heel grappig om haar hier aan de bar te hebben; helemaal uit de context. En dan naar alle staatsgeheimen vragen. Ik zie haar dan met een rood wijntje.”

4. Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt?

“Ja, dat heeft te maken met die bh’s die aan het plafond hangen. Een keer werd iemand opgetild en toen zag ik dus dat ze d’r bh aan het plafond had opgehangen. En toen hebben we hier een ding van gemaakt: een bh voor een biertje.”

5. Welk drankje schenk je het liefst?

“Ik vind het altijd wel leuk als klanten vragen naar de speciaalbiertjes. Dan kan ik dat een beetje ontdekken, er meer over vertellen en adviseren.”

6. Waar ga je zelf graag naar toe voor een drankje?

“Ik zit eigenlijk hier wel heel erg graag. Maar als ik hier niet zit, dan ga ik naar De Stapper. Veel vrienden van me zitten daar. En het is lekker dichtbij, dus ik kan heen en weer. Ik drink zelf dan het liefst lekker een biertje. Gewoon een fluitje. Of rode wijn. Dat is mijn standaard drankje als ik klaar ben met werken. Even een afzakkertje.”

Stem nu!

Wordt Isa de leukste bartenders van Alkmaar?

Deze maand gaan we bij alle genomineerde bartenders langs voor een interview, zodat JIJ goed geïnformeerd kan stemmen op jouw favoriet.

Onder de stemmers verloten we bovendien mooie prijzen, mogelijk gemaakt door IT=Alkmaar.