We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Drie Alkmaarse cafés in Café Top 100

De KoningProeflokaal de Boom weer in Top 100

Vandaag is de Café Top 100 van 2019 bekend gemaakt in het Hart van Holland in Nijkerk. En dit jaar vinden we liefst 3 Alkmaarse cafés terug in deze lijst van 100 beste kroegen van Nederland.

Café de Koning staat voor het vierde jaar op rij in de Top 100, maar weet de top 10 plek van 2018 en 2017 niet te herhalen. Proeflokaal de Boom prolongeert de vermelding, maar keldert 76 plaatsen.

Speciale vermelding voor Café Jong Belegen: met een keurige 73e plek komen ze nieuw binnen in de Café Top 100. Gefeliciteerd alle drie!

Café De Koning: hoogst genoteerde café van Alkmaar

Café De Koning is niet meer het beste café van Noord-Holland, maar wel nog steeds het hoogst genoteerde café van Alkmaar.

Na de zesde plek vorig jaar en de prachtige derde plaats in 2017 vallen ze buiten de top 10 van beste cafés van Nederland: dit jaar eindigt De Koning op plek 64.

In 2016 kwam De Koning nog met stip binnen op plek 13, als enige Alkmaarse café in de lijst. De afgelopen 2 jaar pakten ze, als hoogst genoteerde café in Noord-Holland, de prijs van provinciewinnaar mee.

In Alkmaar won De Koning in 2016 al de prijs voor beste terras en natuurlijk hoorden ze bij de beste cafés van Alkmaar.

“Dat De Koning een uitstekend café is, dat gewoon in een lijst als deze hóórt, dat staat buiten kijf!”

Nieuw in de Top 100: Café Jong Belegen

Café Jong Belegen is het enige kaascafé in Nederland, iets wat Café Top 100 ook is opgevallen. Medewerkers zijn allervriendelijkst en de jury is onder de indruk van het ruime assortiment aan speciaalbieren. Tenslotte zorgen de strak getapte biertjes voor een keurige 73e plek.

De Boom derde Alkmaarse café in Top 100

Proeflokaal de Boom won vorig jaar al de prijs voor Beste Speciaalbiercafé van Noord-Holland en kwam in 2018 ook na een paar jaar afwezigheid  weer terug in de Café Top 100. Dit jaar vinden we ze terug op plek 90, een forse daling na plek 14 van vorig jaar.

Jury: “Medewerkers hebben een prettig actieve houding, en houden ook de behoeften van gasten op het terras goed in de gaten. Ze zijn attent en spontaan, de gastvrijheid voelt oprecht.”

Café Top 100 2019

Noord-Brabant heeft dit jaar de meeste cafés in de lijst: 18. Noord-Holland en Zuid-Holland delen de tweede plek met 17 cafés. Rotterdam is dit jaar de hofleverancier van de Café Top 100. Liefst 8 cafés uit de Maasstad staan dit jaar in de lijst, eentje meer dan Nijmegen. Ook zijn 2 van de 3 podiumplekken voor Rotterdamse cafés.

Beste café van 2019 is Sijf (Rotterdam). Het podium werd volgemaakt door Tapperie de Gats uit Sittard (2) en Bierboutique Rotterdam (3). De volledige lijst is te vinden bij Misset Horeca.

Waar word je als café op beoordeeld?

De cafés uit de Top 100 worden beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige jury en een mystery guest. Beide letten ze op:

  • De begroeting
  • Het opnemen van de bestelling
  • De uitstraling van de medewerkers
  • Het uitserveren van de bestelling
  • De kwaliteit van de bestelling
  • Het afrekenen
  • Het afruimen
  • Interieur & exterieur
  • De totale uitstraling van het bedrijf

Dit jaar zijn voor het eerst bruincafés en grandcafés/eetcafés op andere criteria beoordeeld.

Pssst, vergeet je niet zelf te stemmen op de Leukste Bartender van Alkmaar?

Ook op UIT072?
Kaart wordt geladen...