We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hoe zorgen we voor meer goede video-content? Deze vraag stelden wij onszelf begin dit jaar. We kwamen op het idee een samenwerking aan te gaan met een hogeschool en dat werd Creative Business van InHolland Haarlem.

Zij zochten voor de laatste module van het jaar ‘Behind The Scenes’ een video opdracht. Dus 1 + 1 was al snel 2! Ik zocht contact en bedacht een aantal leuke opdrachten. InHolland koos er één uit; de vrije opdracht met als doel een video te maken die UIT072 positief onder de aandacht brengt en tevens meer volgers genereert.

Er werden 2 groepen studenten aan ons gekoppeld; groep 1 met Demi van Andel, Tess van Hulst, Merit Buffing en Sharon van ’t Klooster. Voor het gemak ‘de meiden’. En groep 2 met Denzel de la Paz, Dylion Hoogdorp en Louk Dekkers. Laten we hen dan maar ‘de jongens’ noemen. Na een korte kennismaking in Haarlem en de nodige voorbereidingen via WhatsApp (waarbij de ene groep toch wat actiever was dan de andere) was het zover; we gingen ‘shooten’!

de Meiden

Als een malle door de stad

Op een zonnige woensdag in mei mocht ik met ‘de meiden’ op pad. Alles was door hen tot in de puntjes voorbereid. Er lag een uitgebreid draaiboek, locaties waren benaderd en alle te bedenken materialen meegesjouwd. De meiden bedachten voor mij een challenge waarvoor ik een uur als een malle door de binnenstad van Alkmaar moest gaan. De hysterie die daarbij kwam kijken was niet per se de opdracht, maar voor wie mij niet kent; die energie krijg je er gratis bij ;). Dat zorgde er misschien ook wel voor dat er tijdens het filmen op enig moment lichte chaos ontstond.

Ik kreeg 3 aanwijzingen tegelijkertijd (help, naar wie moet ik nou luisteren?!) en we vlogen van hot naar her (hebben we dat ene shot nou afgemaakt? Nee! en weer terug naar het beginpunt…). En natuurlijk begon ik mij ook met van alles te bemoeien. Gelukkig hielden ze de opdracht goed voor ogen en waren ze duidelijk over wat er wel en niet moest, al waren ze het over dat laatste niet altijd eens. Daarnaast lag er gewoon een duidelijk plan en was er een positieve sfeer, en dat met 5 vrouwen bij elkaar ;).

Na een middag vol mensen aanspreken, hollen en stilstaan, lachen, foto’s maken en stickers plakken zat het er op! Compleet gesloopt (ik) en met uren beeld en geluidsmateriaal (zij) vetrokken we allemaal richting huis, met voor de meiden nog een hoop werk om van al het verzamelde materiaal een korte video in elkaar te zetten.

Wil je weten wat de challenge was en hoe deze verliep, of heb ik jou deze dag misschien wel aangesproken? Check dan nu de video van de meiden!

de Jongens

Cameraatje mee en filmen maar…..

Twee dagen later was het tijd voor een dag met ‘de jongens’. Gelukkig was ik deze dag niet alleen maar samen met Rianne, ook een teamlid van UIT072.

We begonnen die vrijdagochtend op de kaasmarkt. Net als vele kaaskoppen ben ik daar nog nooit (bewust) geweest, maar dat terzijde. De jongens kwamen iets minder goed voorbereid. Cameraatje mee en filmen maar.

Er was wel een script, maar laten we zeggen dat we wat details misten. En dat zonder microfoontje het geluid waarschijnlijk niet helemaal goed te verstaan was, daar kwamen ze later achter ;).

De jongens kozen een aantal hotspots van onze website met het idee die nog eens extra te belichten. Ook wilden ze wat hoogtepunten van Alkmaar in beeld brengen. Maar de Klim naar de Hemel op de Grote Kerk werd wat lastig aangezien dat in oktober ’18 voor het laatst kon en ook de andere plannen waren vrij ambitieus.

De dag zelf verliep erg relaxed. De rollen waren goed verdeeld: een cameraman die zich alleen op het filmen richtte, een regisseur en producent die alles onder controle hield en de assistent die op onze tassen moest passen en vooral in de gaten moest houden of ons haar goed zat. Een onderschatte rol, al zeg ik het zelf.

Deze dag was er geen chaos. Rustig liepen we van scene naar scene, werden we getrakteerd op een lunch en dronken we een heerlijke cocktail in één van de hotspots van Alkmaar. We sloten de dag af met een lekker ijsje en zwaaiden de jongens uit toen zij het mooie Alkmaar verlieten.

Het eindresultaat? Als we een winnaar moeten kiezen zijn dat zeker de meiden, maar wanneer is dat niet zo ;). 

Check hier de video van de jongens!

Ook meedoen met UIT072?

Mocht jij nou denken, dat kan ik sowieso beter?! Het team van UIT072 is hard op zoek naar filmers en editors dus meld je hier snel aan!