We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Amusetour Alkmaar 2017

De BurenHet befaamde hoorntje van Rue de la PlumeWolf

Deze zondag was het gelukkig weer zover: Amusetour Alkmaar! Voor de 5e keer kwam het rondreizende smikkelfestijn naar onze mooie stad. En wederom was UIT072 erbij.

Al jaren is de Amusetour vaste prik bij het team van UIT072. Een goed excuus om op zondag om 12:00 uur aan de wijn te gaan, en te genieten van de smaakvolle combinaties van de deelnemende chef-koks en sommeliers. Met een gezellige groep gingen we dit jaar langs onderstaande 7 restaurants:

#1 De Buren

Amusetour Alkmaar 2017: De BurenWe starten meteen goed! De buikspek bij De Buren smelt op de tong, de ‘blush’ (blozende) rosé van Pinot Grigio is een frisse toevoeging. Met zijn achten proosten we op de start: dit belooft veel goeds voor de rest van de tour.

Amuse: Zacht gegaard buikspek, pastinaakcréme, gamba, piccalillymayonaise.
Wijn: Rosé: Sacchetto Pinot Grigio ‘blush’ rosato.

#2 ’t Stokpaardje

Amusetour Alkmaar 2017: StokpaardjeFoie gras blijft toch wel de grootste culinaire guilty pleasure van ondergetekende. Gelukkig heeft ’t Stokpaardje de ongemeste variant, waarmee de pleasure het wint van de guilt. Hinten van truffel en blokjes gegeleerde Pedro Ximénez (PX) maken het af.

Amuse: Een mousse van ongemeste eendenlever met een dressing van aceto balsamico
Wijn: Chileense Riesling

#3 Granada

Amusetour Alkmaar 2017: GranadaGranada weet jaarlijks te verrassen (2015, 2016) in de amusetour. Ook nu weer een erg smaakvolle combinatie van fazant, duxelles en pancetta. Een goede voorbode voor het aankomende 10 gangen amusediner ter ere van 10 jaar Granada!

Amuse: Rouleau van fazant met Pancetta.
 Wijn: Portugese rode wijn Varal tinto

#4 High 5 Wine Bistro

Amusetour Alkmaar 2017: High 5High 5 ging speciaal voor de amusetour weer een dagje open. Maar dat had met dit gerechtje niet echt gehoeven. Een vlakke zalm met een ondefinieerbaar kwakje. Gelukkig was de witte Rioja goed om deze hap snel weg te spoelen.

Amuse: Rouleau van zalm met sinaasappelvinaigrette, persillade en boragecrème
Wijn: Rioja blanco viura & malvasia

#5 Rue de la Plume

Amusetour Alkmaar 2017: Rue de la PlumeOp het recent Culinair Plaza won Rue de la Plume de prijs voor beste amuse met het parelhoen-mais-lavas hoorntje. Gelukkig ging deze vandaag in de reprise. Stiekem was het andere hoorntje (zalm, gerookte yoghurt en ingemaakte komkommer) misschien nóg lekkerder.

De goudgele Chardonnay geurt fris en fruitig en maakt de beleving af. Rue de la Plume maakt haar faam wederom waar!

Amuse Hoorntje gevuld met parelhoen, mais en lavas mayonaise. Plus een hoorntje gevuld met gepekelde zalm, gerookte yoghurt en zure bom van gele komkommer.
Wijn Chardonnay: Corette, Languedoc-Roussillon, 2015

#6 1480 Foodbar

Amusetour Alkmaar 2017: 1480Ook 1480 ging in herhaling. De pannenkoekjes met pekingeend kenden we nog van de Amusetour in 2015. Toen was het het minste gerecht van de route, maar de laaggespannen verwachtingen werden nu beter waargemaakt. Niet het beste gerecht, maar zeker niet de slechtste van vandaag.

De zwoel krachtige, volle wijn met de fruitige smaken van bessen en zwarte kersen past mooi bij de gegrilde smaak van de pekingeend.

Amuse: Pekingeend | Hoi Sin saus | Chinese pannenkoekjes | komkommer | lente-ui.
Wijn: Mocavero | Primitivo del Salento IGT | Puglia | Italië

#7 Wolf Kitchen Bar Hotel

Amusetour Alkmaar 2017: WolfRestaurant Wolf ken je wellicht nog beter als Restaurant MIJ, de naam die tot vorige maand op de gevel prijkte. Zij waren de afsluiter voor onze Amusetour Alkmaar van  dit jaar. En gelukkig werd de tour net zo smaakvol afgesloten als gestart! Een  smaakvolle tartaar met een heerlijk krokant eitje en bijpassende truffelmayo, begeleid door een smaakvolle Zuid Italiaanse Negroamaro. Jummie!

Amuse: Rundertartaar met zwarte truffel en een krokant eitje.
Wijn: Negroamaro, Sicilië, Italië

Zelf ook op amusetour?

Deze editie van de Amusetour Alkmaar was wederom helemaal uitverkocht. En terecht! Wel kun je dit jaar nog een bezoekje brengen aan Purmerend, Hoorn, Schagen en Enkhuizen. Meer info op amusetour.nl.

Wil je ook een middag happen en stappen? Houd dan onze agenda in de gaten en zorg dat je er volgende keer ook bij bent. We houden je op de hoogte!

Onze amusetour Alkmaar zelf lopen?

Hier vind je de bezochte restaurants:

Kaart wordt geladen...