We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zon, drankje en muziek in de buitenlucht. Niet in een park of openluchttheater, maar op het dak van Victorie Alkmaar. En daarmee heeft het Poppodium iets unieks te pakken.

Vorig jaar hoorde ik al veel toffe verhalen over de Rooftop Shows. Daar wilde ik dit jaar dus bij zijn. Samen met zuslief kocht ik als één van de eersten een kaartje voor Trijntje Oosterhuis, die op vrijdag 5 juli de sterren van de hemel speelde.

Dat de eerste show ook meteen zo gaaf zou zijn had ik niet verwacht. Ik bezocht nog nooit een optreden van Trijntje Oosterhuis, ben ook geen supergrote fan, maar ik kan zeggen dat ik net zo hard zong en sprong als de rest. Het “dak” ging eraf!

Het was niet alleen de eerste rooftop show van dit jaar voor Victorie Alkmaar, Trijntje opende met dit optreden haar nieuwe clubtour. Ze zit 25 jaar in het vak en deze nieuwe tour staat in het teken van haar muzikale roots.

Ze houdt de tour intiem: met een band op het podium, muziek maken, popliedjes zingen en het publiek lekker dichtbij. Het dakterras van Victorie Alkmaar bood de ideale setting. Heerlijk weer, een gezellige open kroeg feel en verbazingwekkend veel mensen op dat dak (dat soms lekker mee swingde).

Uit je koekenpan gaan

Vrijdag 28 juni kwam Trijntjes nieuwe album uit, geproduceerd door Jett Rebel en samen geschreven met collega artiesten als Henny Vrienten, Diggy Dex, De Jeugd van Tegenwoordig, Candy Dulfer en Alain Clark.

Met een compleet nieuwe band van jonge, talentvolle muzikanten, onder leiding van haar man Alvin Lewis, opende Trijntje met het titelnummer “Dit is voor mij”. De sfeer zat er vanaf de eerste noot goed in. Trijntje zocht meteen contact met het publiek dat, gesteund door het heerlijke weer, direct reageerde.

Ze speelde niet alleen nieuwe liedjes, ook greep ze terug op liedjes als “Vlieg met me mee” (uit de film Abeltje) en nummers uit het Total Touch tijdperk. We gingen, in Trijntjes eigen woorden, dan ook volledig ‘Uit onze koekenpan’. Heel Alkmaar kon meegenieten. Het optreden eindigde met een hoogtepunt: het nummer “Ken je mij”, geschreven door haar vader.

De Victorie Rooftop Shows

De Rooftop Show was, zoals je gewend bent van Victorie Alkmaar, goed opgezet. Voor en na het optreden speelde er een DJ die door mocht gaan tot middernacht, met iets minder decibel dan binnen. Want ondanks dat Victorie midden op een industrieterrein staat, zijn er wel omwonenden. Deze hebben overigens allemaal een vrijkaartje gekregen voor een zelf uit te kiezen Rooftop Show.

In de maanden juli en augustus heeft Victorie nog een reeks mooie avonden op het dakterras gepland. Nog niet alles is uitverkocht, dus ik zeg DOEN.

Alle Rooftop Shows Victorie Alkmaar

Deze Rooftop Shows komen er nog aan in 2019

Silent Rooftop (Silent Disco op het dakterras)

Zon, dak en koptelefoons! De perfecte combi voor een overheerlijk feestje. Silent disco op ons dakterras. Drie kanalen, zonnetje in Alkmaar zien zakken en los op de lekkerste hitjes.
20 juli Tickets

Rewind – Rooftop Party

Tijdens deze rooftop special spoelen we terug naar de hits van toen en fast forwarden naar de hits van nu! Een unieke mix tussen The Jackson 5, Nelly, Usher, Beyoncé en het hete heden.
3 augustus Tickets

Vunzige Deuntjes – Rooftop Party

Na het succes van afgelopen zomer kon het dit jaar niet uitblijven: de Vunzige Deuntjes rooftop party! Dansen op het dakterras van Victorie met een cocktail in de hand en het zonnetje op de bol. Klinkt dat niet als de perfecte zomeravond?
31 augustus Tickets

Uitverkochte Rooftop Shows

18 juli: Typhoon – Veranda sessies (UITVERKOCHT)
In een intieme setting brengt Typhoon, samen met enkele leden uit zijn Titanenband, zijn meest bekende nummers in een nieuw jasje, nieuwe songs en meer.

27 juli: PINA – Rooftop Party (UITVERKOCHT)
Zaterdag 27 juli houden we een zomerse outdoor editie op het dakterras van Victorie Alkmaar! Een feest met de heetste latin muziek, tropische sfeer en vooral veel gezelligheid.

2 augustus: Barcode – Summer Rooftop Party (UITVERKOCHT)
De Barcode ‘Summer Rooftop Party’ komt terug! Genieten van de lekkerste muziek van toen en nu. Trek alvast je leukste outfit out de kast en trommel al je vrienden op om heerlijke te feesten op de rooftop van Podium Victorie.

30 augustus: Wende – Rooftop Show (UITVERKOCHT)
Wende staat bekend om haar indrukwekkende shows met bloedspannende electrobeats en openhartige, breekbare liedjes. Nu keert ze terug voor een exclusieve Rooftop Show.

 

Kaart wordt geladen...

 

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.