We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Als doorgewinterde ABBAfans hadden we niet het idee dat we iets te zoeken hadden op Finally Fiesta, maar we wilden onze grenzen eens verleggen.

En een echt festival, om de hoek! Daarbij waren de afgelopen maanden de fiesta’s ver te zoeken en als je het toch in je woonkamer hoort bonken, kun je er beter naartoe om mee te dansen.

“Als enige met een glimmend trainingspak aan”

Het spandoek langs de weg beloofde een ‘harde’ zaterdag en een nineties/chille zondag, dus we hadden al een gabberpak gekocht om te blenden. Totdat we bericht kregen dat het festival ingekort was tot één dag en alle soorten muziek te horen waren.

Anyways, daar stonden we dan. Als enige met een glimmend trainingspak aan…

Gelijk bij binnenkomst voelde het ontspannen aan. Een beetje dorps, zonder veel pretenties; eigenlijk net zoals Alkmaar is. Het zonnetje scheen, een Surinaamse foodtruck en een friettent voor de vette bek, perfecte condities. Veel dertigplussers die oppas konden vinden om weer eens te dansen.

Omdat we nog steeds het idee hadden een hardcorefeest mee te maken, zijn we lang in de regenboogtent gebleven. De flinke dosis takkenherrie, onvermoeibare hakkers, iets te lange knuffels, grote ogen en de geur van vers zweet;  topsfeertje.

Tent nummer twee was een opblaasbare fabriekshal en wat toegankelijker muziek, best lekker.

Op de plek waar je vorig jaar je coronashot haalde was nu de urban-area. Dit had beter verdiend. We stonden nu onze kont te schudden op een kaal parkeerterrein, voor een met KOMOzakken aangeklede stage.

Aan de DJ’s lag het niet, die begrepen dat de mensheid maar een ding wil: schuren op Sean Paul. DJ Jean wist ons met zijn set zeker te bekoren en alle handen in de lucht te krijgen. Daarna op een drafje terug naar Bizzey die ons al rappend vertelde dat hij zin heeft in de zomermaanden.

Nou Finally Fiesta, na dit festival, met lentezon, hebben wij ook zin in de zomermaanden!

Doe je er op andere festivals twintig appjes over voordat je elkaar weer gevonden hebt, op dit Madurodamfeestje was je nooit ver bij elkaar vandaan. De toiletten stonden strategisch in het midden, zodat je elkaar sowieso tegenkwam na verloop van bier en tijd.

Zo konden we mooi even op de foto met Alkmaars evenementenicoon: Kees van de WC’s.

Uijl en Stout: met Kees van de WC's

Wie kent ‘m niet? De enige echte Kees van de WC’s!

Over drank gesproken; Normaal moet je eerst een nier verkopen voordat je een rondje geeft, hier kostte een roseetje  een euro of 5, qua smaak en prijs prima te doen. Heel gezellige barmensen, korte rijen.

Kortom: Dit was zeker geen Finally Fiasco, we hopen dat er volgend jaar weer zo’n lekker betaalbaar buurtfeest is. Het Gabberpak is al naar de stomerij.

Binnenkort een opening/festival/proeverij/bar mitswa/feestje waar wij zeker verslag van moeten doen? Geef het door en we komen hoor!

Finally Fiesta
Betaalbaar buurtfeestHakkûh!Kees van de WC's
Kale urban-area
74%Zin in zomer
Sfeer74%
Muziek58%
Eten & drinken78%
Prijs/kwaliteit84%
Lezer waardering 4 Stemmen
70%