We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is weer herfstvakantie. Lekker een weekje de tijd om leuke dingen met het gezin te doen. Maar dat kan soms een uitdaging zijn: hoe kom je de hele herfstvakantie door? Wij hebben 5 tips in Alkmaar voor je verzameld én geven 4 kaartjes weg voor tip 1.

1. JeugdTheaterVestival

JeugdTheaterVestival

Beleef één van de mooie voorstellingen in het theater en op het Canadaplein. Blijf gezellig crêpes eten, ga tekenen, laat je schminken en geniet van muziek van toptalenten van Alkmaars Talent 2016.
Meer info

 19 oktober
Vanaf 4 jaar
Theater de Vest

Win: Deel en maak kans op 4 vrijkaarten voor 1 van de voorstellingen!

 

2. CineKid

CineKid is hét filmfestival voor kinderen. In de herfstvakantie is elke dag een leuke kinderfilm of bijzondere documentaire te zien in Filmhuis Alkmaar. De festivalscouts hebben in alle hoeken van Europa gezocht naar de meest leuke, spannende, gekke of lieve films.
Meer info
 15 – 20 oktober
Leeftijd: 3 – 12 jaar
Pettemerstraat 3, Alkmaar

 

3. Schaatsen bij de Meent

Schaatsbaan de Meent (Alkmaar)

Sinds afgelopen weekend is IJsbaan de Meent weer geopend voor het nieuwe schaatsseizoen. Een goede reden om deze vakantie het ijs op te gaan. Ook leuk: voor de allerkleinsten (tot 5 jaar) worden ook dit seizoen weer regelmatig dreumessportdagen georganiseerd, allereerst vrijdag 21 oktober.
Meer info
 Hele week
Alle leeftijden
Terborchlaan 301, Alkmaar

 

4. OKB: laatste week

Speeltuin OKB Alkmaar

Speeltuinvereniging Ons Kinder Belang (O.K.B.) geeft alle kinderen de mogelijkheid om te spelen. De goed ingerichte speeltuin is geopend van 2 april t/m 23 oktober. Dat betekent dat je in 2016 alleen deze week nog langs kan gaan. Als het herfstweertje meevalt zeker een tip.
Meer info
 t/m 23 oktober
Alle leeftijden
Munnikenweg 88, Alkmaar

 

5. Museumkidsweek: reconstrueer een meesterwerk

Museumkidsweek

Stap in de huid van de restaurator van één van de beroemdste schilderijen van Caesar van Everdingen: Officieren en vaandeldragers van de Oude Schutterij (1657). In deze gratis workshop retoucheren kinderen een beschadigd schuttersstuk met zelfgemaakte verf van pigment en bindmiddel. Het eindresultaat is een gigantisch schuttersstuk.
Meer info
 19 en 20 oktober
Leeftijd: 6 – 13 jaar
Stedelijk Museum Alkmaar