We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nieuw in Alkmaar: De Ritsz! Een sfeervolle Bar Brasserie die september jongstleden de deuren heeft geopend op het Ritsevoort, in het pand waar voorheen De Vestibule zat. UIT072 ging langs om de sfeer – en meer – te proeven!

Gezellig rumoerig

Het eerste dat opvalt als we bij De Ritsz naar binnenlopen is de drukte en gezelligheid. Aan de lange bar staan mensen te praten, over waar men al dan niet over praat met vrienden onder het genot van een glas, en aan de kleine eettafeltjes voeren mensen geanimeerd gesprekken. De muziek hoor je maar net boven de kakofonie van stemmen uit. Is dat hinderlijk? Zeker niet! Dat is de sfeer die onlosmakelijk verbonden is aan deze gezellige zaak.

noukka_signe_uit072_ritsz-2

De sfeervolle bar met een laag tin, uit Frankrijk!

Iedereen die weleens in een bruin eetcafé in Frankrijk is geweest herkent deze sfeer. Maar niet alleen de sfeer doet daar aan denken, de inrichting doet dat ook. De eigenaren Lilian en Alex hebben de hele inrichting zelf uitgedacht, en het resultaat is iets om trots op te zijn. Lilian vertelt:

”We hebben alles zelf uitgezocht zoals wij het wilden, zelfs als we het uit Frankrijk moesten laten komen!”

En dat alles om de sfeer het beste weer te geven! Lilian: ”Horeca is beleving.” En die beleving blijft niet alleen bij de inrichting.

noukka_signe_uit072_ritsz-7

Gezellig, maar ook intiem

Aan tafel!

We besluiten om van de bar naar een tafeltje te gaan. Aan de bar kan je lekker staan met bijvoorbeeld één van de vijftig bieren (!) die Ritsz op de kaart heeft staan – waarvan zes op tap. Aan tafel eet het toch wat makkelijker. Maar, mocht je aan de bar willen eten, dan kan dat altijd.

Naast het ruime assortiment aan bieren wordt er ook veel aandacht aan het eten besteed. Dat kan je zelf aanschouwen in de ruime open keuken. De kaart is veelzijdig, maar ook toegankelijk en staat vol met oude klassiekers en een aantal signature dishes. Daarnaast heeft de Ritsz een Josper Grill, die een heerlijk karakteristieke houtsmaak aan het eten geeft!

De keuze is gemaakt! Een heerlijke malse halve kip uit de Josper, de Roadkill Chicken, één van de signature dishes van De Ritsz. Malser dan dit kan je een kippetje amper krijgen. Lekker met een frietje en een frisse salade, en is er altijd wel een biertje dat erbij past.

Noukka gaat voor een lekker visje, de harder. Ook niets op aan te merken. Dit visje wordt verorberd met een frisse Sauvignon Blanc als begeleider. De rest van ons gezelschap deelt een Chateaubriand met Stroganoffsaus. Leuk detail: die Stroganoffsaus wordt aan tafel bereid. En we kunnen je verklappen: dat is gaaf!

We sluiten af met een crème brûlée en scroppino’s, desserts die verder geen beschrijving hoeven want het zijn toch zo’n beetje de favoriete desserts van iedereen, en daarom dus ook een prima keuze.

noukka_signe_uit072_ritsz

Crème brûlée: een klassieker

noukka_signe_uit072_ritsz-23

Scroppino: nog een klassieker!

Het stadscafé van Alkmaar

Een sfeer die voelt als thuiskomen, een rumoerige bar waar gezelligheid de boventoon voert en een uitstekende kaart met toegankelijke – en lekkere – gerechten. De Ritsz wil het stadscafé van Alkmaar worden, waar iedereen zich thuis voelt. Met in de toekomst op zondag lekker akoestische muziek, ideaal om het weekend mee af te sluiten met een hapje en een drankje. Het horecakoppel Lilian en Alex ziet dit wel gebeuren. En wij ook!

Meer over De Ritsz

Leuk om te weten

  • De Ritsz is van dezelfde eigenaren als De Buren, Mojo’s en Abby’s.
  • De naam ‘De Ritsz’ is een verwijzing naar zowel de straat Ritsevoort als het beroemde Hôtel Ritz in Parijs.
  • Tot juni 2016 zat in dit pand “De Vestibule“. Eén van de bekendste, gezelligste en oudste restaurants en uitgaansgelegenheden in het centrum van Alkmaar.
  • Elke vrijdag is het tijd voor F.A.D.: Friday Afternoon Drinks

Reserveren bij De Ritsz


De Ritsz

Ritsevoort 12
1811 DN Alkmaar

+31 72 220 6021

Openingstijden

  • Ma-wo: 09:00 uur – 00:00 uur
  • Do-za: 09:00 uur – 02:00 uur
  • Za: 11:00 uur – 02:00 uur

Locatie Ritsz Alkmaar

NB. Sinds februari 2019 is De Ritsz opgevolgd door Eetcafé Pluim.

Kaart wordt geladen...