We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Met kids in 072? Madelon gaat je voorzien van leuke tips voor hotspots, evenementen en activiteiten met kids in 072. Ook geeft zij een kijkje in haar leven. Dit is haar tweede column. Have fun!

Project van moeke tot MILF

Nu mijn kinderen beiden op school zitten, heb ik – hoe cliché dat ook klinkt – weer wat meer tijd voor mezelf. Heerlijk! Waar sommige moeders dit verschrikkelijk vinden, ging bij mij de vlag uit.  Wat een verademing. Niks lege nest syndroom, niks rammelende eierstokken… Rust met een hoofdletter R.

Tijd om ook weer eens wat kritischer naar mezelf te kijken. Want ja, ik ben geen Doutzen Kroes en damn… die mamakilo’s, babyvet, zwangerschapspondjes, dat excuus gaat niet meer op als je jongste kind 4 is. Tijd dus om dit aan te pakken.

Maar hoe? Waar mijn mede-columniste Gwen een serialdater is, ben ik altijd een serialdiëeter geweest. Ik heb van alles geprobeerd, van shakes tot detoxen, van koolhydraatarm eten, tot alleen maar sap en soep. Met fantastisch effect hoor, maar helaas tijdelijk.

De Bourgondiër in mij wint het altijd weer. Met op mijn eten letten alleen red ik het niet, ik ben bang dat ik toch aan het gevreesde S-woord zal moeten geloven. En nee, die S staat helaas niet voor sushi. Tijd dus om die Bourgondiër te lijf te gaan met mijn nieuwe wapen, de sportschool. Ik heb een stok achter de deur nodig, en ik denk dat de sportschool hierbij wel helpt.

“Ik heb een stok achter de deur nodig, en ik denk dat de sportschool hierbij wel helpt.”

Maar waar? Big Gym lokt qua prijs, maar niet qua afstand. Dynamic Fit lokt qua aanbod, maar niet qua prijs. Basic Fit en Victorie Plaza, hetzelfde verhaal als Big Gym. Personal Training dan? Bootcamp? Uiteindelijk kies ik voor Tom van der Kolk. Redelijk dichtbij huis, er is zowel fitness als groepslessen, en ook nog eens bootcamp.

Even ben ik huiverig voor een overdosis anabolen of kletsende huisvrouwen als ik voor het eerst op donderdagavond de sportschool binnenloop, maar gelukkig valt dat mee. Ik heb een afspraak met een sportinstructeur. Er komt een atletische blonde vrouw op me afgelopen. Jammerrrr, ik had natuurlijk gehoopt op een gespierde adonis die mij alle apparaten gaat uitleggen.

”Jij gaat een MILF van mij maken.”

Ik vertel haar over mijn voornemen te ontmoeken, en leg mijn lot in haar handen: “Jij gaat een MILF van mij maken!” Ze moet lachen, en even ben ik bang dat ze zal zeggen dat ze geen wonderen kan verrichten. Maar nee, ze begint met een basic programma, en ik begin enthousiast met sporten.

Na anderhalf uur kom ik voldaan thuis. ‘Jij hebt binnenkort echt zo’n lekker wijf!’ zeg ik tegen manlief als ik de woonkamer binnenstap. Hij mompelt iets over dat hij die al heeft, en ik stap onder de douche. Loom duik ik daarna in bed, met het voornemen de volgende dag nieuwe sportkleding aan te schaffen. Als ik me dan in het zweet werk, dan het liefst wel een beetje fashionable.

“Ik voel spieren op plaatsen waarvan ik niet wist dat ik ze daar had”

Vrijdagochtend. Mijn hele lijf doet pijn, en ik voel spieren op plaatsen waarvan ik niet wist dat ik ze daar had. F*ck, en dit is nog maar het begin…  Ik ga mijn best doen om dit vol te houden. Of dit lukt, lees je in mijn volgende column.

Tot de volgende keer…

Liefs Lon