We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  Hele dag

eten

Alkmaarse Restaurant 10-daagseDe Alkmaarse Restaurant 10-daagse (voorheen Alkmaarse Restaurantweek) is een jaarlijks terugkerend culinair evenement in Alkmaar. Het concept is elke editie hetzelfde: deelnemende restaurants in Alkmaar bieden een 3-gangenmenu aan voor € 27,50 waarvan € 2,50 naar een wisselend goed doel gaat. Uit eten gaan in Alkmaar is in die week dan niet alleen leuk, maar ook nog eens verantwoord!

De vijfde editie is ditmaal een Alkmaarse Restaurant 10-daagse. Deze vindt plaats van 6 tot en met 15 november 2015. Het goede doel voor deze editie is de Stichting Babyspullen. Stichting Babyspullen verzamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten verstrekken zij via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

Welke Alkmaarse Restaurants doen mee?

21 restaurants doen mee aan deze Alkmaarse Restaurant 10-daagse:  • ZinIn
  • Roses
  • Rue de la Plume
  • Sabor
  • Seasons
  • Steak
  • Vito

Houd de Facebook pagina van de Alkmaarse Restaurant 10-daagse in de gaten voor het laatste nieuws!

Eerdere edities

Het evenement telt inmiddels al meerdere succesvolle edities waarvan de eerste in februari 2013 plaatsvond. Tijdens het 538 voor War Child spektakel (op het Waagplein in Alkmaar) haalde de Alkmaarse restauranteigenaren die week maar liefst € 6.456,- voor War Child op. Vanwege het grote succes werd later dat jaar, in november, een tweede editie georganiseerd. Dit maal met als goede doel KiKa, waar aan het eind van rit een mooi bedrag van € 4.862,- kon worden overgemaakt ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.

In 2014 vonden er twee edities plaats. De voorjaarseditie in de eerste week van april leverde een mooi bedrag op voor het lokale Kinderkookcafé in Alkmaar (€ 3.593,-). Zij geven kooklessen met begeleiding aan kinderen en jongeren met een beperking in het autistisch spectrum. De najaarseditie in november werd gehouden voor de Stichting Kinderen van de Voedselbank en werd er een bedrag opgehaald van € 4.247,50! Op naar de vijfde editie!